GoPro Hero 11 Black

GoPro Hero 11 Black

Uvijek stabilan video

Novi GoPro donosi nove značajke u osnovni paket za još bolji zaokruženi uređaj koji vas neće ostaviti ravnodušnim

GoPro na godišnjoj razini izbacuje nove modele iznimno popularnih kamera. Danas su dobro poznate po svojoj izdržljivosti i fizičkim specifikacijama koje su ih i proslavile, pa tako u novoj verziji poboljšanja nećete vidjeti izvana, već jednom kada počnete snimati svoje video uratke ili fotografije.

Stoga izvana Novi Hero 11 izgleda potpuno isto kao i desetka. Svi dodaci koje ste za desetku kupili i dalje će u potpunosti pasati novoj kameri, a ako tek ulazite na tržište, već vas dočekuje ogroman broj kompatibilnih dodataka za kupnju.

Dakle, novi GoPro Hero 11 ostaje na 153 grama mase, kućište je otporno na vodu do dubine deset metara bez dodataka, dolazi s modernom lećom koja je otporna na grebanje i ima premaz koji odbija tekućine za što čišću sliku. S novim modelom dobivate i noviju Enduro bateriju koja i dalje ima 1.720 mAh, no otpornija je na hladnije uvjete rada pod kojima bi se trebala osjetiti bitna poboljšanja u trajanju rada kamere. Do sada je ova baterija bila opcionalan dodatak kameri.

 

GoPro_Hero_11-1.jpg

Senzor, koji je uvijek najbitnija stavka, također je promijenjen. No, ovdje se nije gledalo samo na direktno poboljšanje slike (iako je to naravno rezultat), već na bolju iskoristivost dobivenih snimaka. Naime, novi senzor ima 27 megapiksela što je više od dosadašnjeg, no zanimljiviji je njegov omjer koji sada ima 8:7 rubove, puno bliže kvadratu nego klasičnom 4: 3 omjeru. Tako se s istom širinom senzora dobilo na visini kadra kojeg može uhvatiti, iz razloga koji se pokazao vrlo atraktivnim.

 

Nove mogućnosti s novim senzorom

Naime, ako danas stvarate sadržaj s kamerom, ogroman problem predstavlja vam bitna odluka: idete li s vertikalnim ili okomitim omjerom, odnosno snimate li za Youtube klasični video ili pak za TikTok, Youtube Shorts ili Instagram? Novi senzor hvata dovoljno sadržaja da u postprodukciji sami odaberete kakav omjer videa želite, odnosno croppate okomito ili vertikalno.

Odabir od 5,3K kvalitete videa računa se za rezultat nakon croppanja jer snimanjem u 8:7 zapravo snimate s 5.312 x 4.648 piksela, no ograničeni ste na 30 FPS-a u ovom modu. Računajte i da će vam trebati solidna MicroSD kartica s obzirom da uz kvalitetu dobivate i potrebu za većom memorijom.

Stabilizacija je također poboljšana te dobivate novi mod, HyperSmooth Autoboost. Standardna stabilizacija funkcionira croppanjem senzora kako bi mogao izravnati sliku. Ovisno o tome koliko je snimanje nestabilno, potreban je veći rez senzora. Kako bi se maksimalno iskoristila površina, novi AutoBoost će se prilagoditi raznim situacijama te ako je kretanje mirno, primjerice u letu, koristit će se veća površina senzora, a kada ostane grbavo kao na bicikliranju nizbrdo, površina senzora koja je aktivna se smanjuje kako bi video ostao stabilan.

Kada smo kod stabilizacije, HorizonLock, način rada koji uvijek čini snimku ravnom bez obzira na to kako okrećete kameru, sada također dobiva update. Na modelu 10 bio je dostupan samo s posebnom dodatnom ultraširokom lećom, no s GoPro 11 modelom dolazi već integriran u sustav.

 

GoPro_Hero_11-2.jpg

Kod snimanja i dalje imate opcije vrlo visokog broja sličica u sekundi koji je stabiliziran, do 4K sa 120 FPS-a za solidne slow-motion trenutke i ako snimate iz ruke. Uz to, kamera dobiva i nekoliko načina snimanja u noćnim uvjetima, no ne radi se o klasičnim videima, već unaprijed namještenim modovima za snimanje star-trailsa, car-trailsa i naravno, light paintinga.

Za kraj, napomenimo da u startu UI ima „jednostavan” način rada s većinom postavki skrivenih kako bi početnicima bilo lakše krenuti u akciju, no u postavkama lagano otključate pro način koji prikazuje sve opcije. Uz to, ostavljen je i način rada koji malo smanji kvalitetu kako bi smanjio pregrijavanje kod statičnog snimanja (Extended Battery Mode), no ako se kamera ne kreće i nema vjetra, s vremenom će se pregrijati i ugasiti.

Više informacija

  • Model: Hero 11 Black
  • Ukupna ocjena: 4,7
  • Performanse: 5
  • Mogućnosti: 5
  • Dodatna oprema: 5
  • Proizvođač: GoPro
  • Kompatibilnost: iOS, Android, PC
  • Senzor: 8:7, 1/1,9” CMOS, 27,1 MP
  • Format video snimanja: MP4, H.265 (HEVC), 120 Mb/s, 10-bit
  • Maksimalna video rezolucija: 5,3K (8:7) 60 FPS / 4K (16:9) 120 FPS / 2,7K (16:9) 240 FPS
  • Maksimalna rezolucija fotografije: 27,13 MP (5.568 x 4.872 piksela) RAW / 15,87 MP - 24,69 MP iz 5,3K videa, ovisno o omjeru snimke
  • Mreža: Wi-Fi (2.4/5 GHz), Bluetooth
  • Ostalo: 2,27” touchscreen straga, 1,4” sprijeda
  • Dimenzija / Masa: 71,8 x 50,8 x 33,6 mm / 154 g
  • Plus: Velik broj novih mogućnosti, zadržane dimenzije kućišta za kompatibilnost sa starijom opremom
  • Minus: Ovisno o načinu korištenja, ako se ne miče, dolazi do pregrijavanja
  • Ustupitelj i cijena: Chipoteka www.chipoteka.hr / 4.549 kn / 603,76 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za GoPro Hero 11 Black

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

GoPro Hero 11 Black - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.