LG SN4 Soundbar

LG SN4 Soundbar

Nadogradite svoj televizor

Ovaj LG-jev soundbar idealna je opcija za nadogradnju vašega postojećeg televizora jer, vjerujte, zvuk može biti toliko bolji.

Izvana je ovaj LG soundbar vrlo sličan skupljoj SN5Y opciji, no radi se o nešto jednostavnijem sustavu. Ako kupujete novi televizor, savjetujemo vam bolju verziju LG soundbara, no ako postojeći TV želite nadograditi, ovaj model svakako će napraviti golemu razliku u kvaliteti zvuka. Primarna prednost je u tome što se zvuk projicira izravno prema korisniku, dok televizori standardno imaju zvučnike sa stražnje strane ili na dnu sustava.

Sa soundbarom tako dobivate čistoću zvuka, pogotovo kod viših tonova, koji se kod gledanja multimedije često svode upravo na razgovore ljudi, koji postaju daleko čišći. Stereo separacija također je nešto izraženija te će gledanje filmova svakako dobiti boost u kvaliteti. Uz to, ovo je 2.1 kanalni sustav, što znači da dolazi s odvojenim dubokotoncem kako bi se zvuk dodatno obogatio s punijim pojasom frekvencija. Kao što smo spomenuli, soundbar ima dva kanala, odnosno stereo postavu, i svaki kanal ima jedan ovalni zvučnik s 50 W snage, na svakom prednjem rubu soundbara.

Izvana je soundbar, naravno, plastičan, a sprijeda ima plastičnu rešetku koja prikriva same zvučnike te izreze čini očitima. Krov soundbara valovite je strukture, koja mu daje nešto zanimljiviji oblik, a osim logoa nema značajne detalje. No desni rub zato ima gumirane gumbe za izravnu kontrolu glasnoće, paljenja i biranja izvora. Soundbar dolazi i sa standardnim utorima za montiranje na zid, a s njim dobivate i držače.

 

LG SN4 1 of 12

U sredini soundbara, s prednje strane, imamo i mali zaslon, koji vam jasno pokazuje trenutne postavke, dok se koristite daljinskim upravljačem kako biste jasno znali koje postavke podešavate. Kad prestanete koristiti daljinski, zaslon se gasi kako ne bi smetao pri gledanju televizije. Sa stražnje strane soundbara imamo udubljenje sa svim konektorima, a LG je ovdje velikodušan čak i u entry-level kategoriji.

Osim utora za napajanje, koji koristi vanjsku kocku, s lijeve strane imamo samo utičnicu za optički signal. Na desnoj strani je veći izrez te ovdje još dobivate USB utor koji zapravo može čitati audio formate te izravno puštati glazbu, a uz njega imamo još dva HDMI utora. Možete koristiti samo jedan s ARC oznakom te ga povezati s televizorom, također gdje je označen ARC simbolom.

Tako TV zna da je na njega spojen eksterni zvučnik te se pomoću daljinskog od TV-a može kontrolirati glasnoća soundbara. Oba HDMI-ja možete koristiti kao passthrough tako da u ulazni, na primjer, povežete konzolu, a izlazni onda do televizora kako ne bi visjelo puno kablova iz TV-a.

 

Dubokotonac

I uz ovaj soundbar dobivate solidnog dubokotonca dimenzija 17 x 39 x 26 centimetara, koji će obogatiti duboke note bilo u glazbi, bilo u filmovima. Sa snagom od 200 W, može biti poprilično glasan, a za njega trebate samo utičnicu za napajanje, s obzirom na to da se sa soundbarom povezuje bežično, a tvornički su upareni, pa nemate nikakvih dodatnih postavljanja. Snagom woofera možete upravljati daljinskim, no pri visokim glasnoćama savjetujemo da ga ipak držite oko 0 ili manje, s obzirom na to da se mogu pojaviti distorzije.

Sustav, naravno, može biti dovoljno glasan da ispuni veći prostor, a da pritom ostane jasan, iako će srednji tonovi malo patiti od zamućenosti. Woofer, nažalost, ne može reproducirati jako duboke tonove.

 

LG SN4 7 of 12

 

Zvuk

Kao što smo rekli, ovaj soundbar sustav primarno je napravljen kako biste mogli nadograditi svoj postojeći TV boljim zvukom. To obavlja vrlo solidno, nudeći vam izravno stereo iskustvo zbog kojega će razgovori na televiziji i u filmovima biti vrlo jasni. No ovaj sustav ne podržava naprednije načine reprodukcije te ćete, iako će prepoznati DTS audio, na kraju i dalje imati stereo iskustvo.

Dubokotonac, naravno, dalje življi dojam svim filmovima, no nemojte očekivati surround efekte. Sustav je solidan i za puštanje glazbe te se lako na njega povezati, kao i prilagoditi zvuk pomoću daljinskog upravljača svojim željama. Visokim tonovima nedostaje malo definicije, s obzirom na to da nema odvojene tweetere kao SN5Y verzija, no, ponovno, daleko je bolji od zvučnika televizora.

 

LG SN4

USPOREDNI TEST SOUNDBAR SUSTAVA

Jer doživljaj može biti toliko bolji

Za usporedbu smo odabrali veći broj atraktivnih mainstream soundbarova, a cilj je bio vidjeti može li se i koliko poboljšati doživljaj zvuka na televiziji.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG SN4 Soundbar

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG SN4 Soundbar - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.