Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro

Spremne za Pro ligu

Apple na tržištu već dulje vrijeme ima AirPods TWS slušalice, no prvi puta koristi dizajn koji zatvara ušni kanal, značajno poboljšavajući kvalitetu zvuka

Četvrta verzija AirPods slušalica svakako je dugo iščekivana od strane Apple korisnika, a donosi brojna mala poboljšanja koja su eliminirala nedostatke standardnih modela za sve vrste korisnika, a najsretniji će biti rekreativci jer slušalice više neće ispadati iz uha. Slušalice smo testirali unutar velikog usporednog testa i osvojile su nagradu VIDI Izbor urednika u kategoriji iznad 800 kuna. Dok se cijena na prvu čini velika, kada se usporedi s ostatkom ponude, smatramo da dobro opisuje kvalitetu i featuree koje dobivate sa slušalicama, ako koristite iPhone.

Slušalice su se dizajnom značajno promijenile od standardne ponude, no i dalje zadržale originalan duh. Glavni dio slušalice sada je nešto veći, dok se stabljika značajno smanjila, a sam oblik obje komponente dobio je update. No, glavna novost je u samom izlazu zvučnika. Slušalice više nisu otvorenog koncepta kako se to radilo davnih dana, već koriste moderne silikonske nastavke, koje guranjem u uho izoliraju okolinu od ušnog kanala. Tako automatski dobivate pasivnu izolaciju buke, većinom u dijelu iznad 1000 Hz, dok se dublji tonovi i dalje čuju. Ovdje se primijete male stvari, poput činjenice da stavljanjem slušalice nemate osjećaj tlačnog pritiska u uhu, već slušalica vjerojatno i dalje ima prolaz za zrak, što nošenje čini značajno ugodnijim. Sami silikonski nastavci su ovalni, što ih čini specifičnima i malo teže zamjenjivima.

Svaka slušalica ima po dva mikrofona za aktivno poništavanje buke iz okoline koji solidno obavljaju svoj posao te značajno umanjuju buku, no i dalje ćete čuti glasnije izvore buke, značajno utišane. Veći vanjski mikrofon koristi se i za razgovor prilikom poziva, što im daje čišći zvuk pričanja korisnika. Sama stabljika je, kako smo spomenuli, smanjena te više nema površinu osjetljivu na dodir. Upravljanje se sada prebacilo na stiskanje stabljika jer imaju senzor pritiska, dok sami pritisci funkcioniraju isto kao dodiri do sada. Funkcionalnost je solidna dok ste mirni, no za vrijeme trčanja, stiskanje po slušalicama moglo bi biti nezgrapno. Kada smo kod trčanja, promjena u dizajnu čini slušalice puno stabilnijima u uhu te će daleko manje ispadati ako koristite ispravnu veličinu silikonskog nastavka.

Apple AirPods Pro 2

Sama kutija za punjenje malo se povećala od standardnih AirPods modela, no i dalje je unutar standardnih dimenzija prosječnih kutija na testu. Podržava QI wireless punjenje te se može relativno brzo napuniti, no umjesto USB-C utora koristi se Appleov Lightning utor za punjenje. Sa slušalicama dobivate kabel koji ima USB-C s jedne strane, a Lightning s druge, tako da će vam trebati moderniji punjač kako bi sve radilo. Dok se s Appleovim mobitelima spaja samo blizinom i potvrdom na mobitelu, za Android uređaje morate ići u Bluetooth postavke i pronaći slušalice na listi uređaja u blizini. Kutija nudi brzo punjenje, kao i limitiranje punjenja do 100% kako bi se produljio radni vijek baterije.

Zvuk slušalica opisali bi kao iznimno čist na svim frekvencijama, čak i kada su opterećene visokom glasnoćom i “kompliciranim” pjesmama. Mi smo slušali modernu popularnu glazbu, no možemo reći da slušalice imaju nešto smireniji balans frekvencijskog odaziva pa duboki tonovi nisu toliko izraženi kao kod konkurencije, već ih se reproducira bliže originalnom audiozapisu. To će se svakako dopasti onima koji ne žele istaknute duboke tonove, no s druge strane se glazba neće doimati tako živom jer nema ni tako značajnog udarca dubokih tonova. Naravno, to ne znači da oni nisu izraženi, pogotovo kada pojačate slušalice. I kod reprodukcije dubljih tonova ostatak glazbe ostaje čist i jasan, što dovodi glasove pjevača do izražaja. Spomenimo da će ANC sustav malo promijeniti boju tonova, bilo da izolirate zvuk ili pak propuštate zvuk okoline, što je još jedna mogućnost slušalica.


Apple AirPods Pro bile su dio usporednog testa slušalica u kategoriji iznad 800 kuna 

tablica slusalica

USPOREDNI TEST: KOJE IN-EAR TWS BLUETOOTH SLUŠALICE KUPITI?

TEST NAJBOLJIH BEŽIČNIH SLUŠALICA U DVIJE KATEGORIJE

Tržište je puno brojnih modela TWS slušalica svih cjenovnih razina te više stvarno nema razloga da se zaplićete u žice dok ste u pokretu

(Stranica 1 od 2)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 2)

Više informacija

  • Model: AirPods Pro
  • Proizvođač: Apple
  • Tip: bežićne bluetooth tws slušalice
  • Mreža: Bluetooth 5.0
  • Dodatno: SBC, AAC codec
  • Baterija: brzo punjenje, autonomija 4,9+20 h
  • Dimenzije / masa: 5,4g
  • Konektor: Lightning
  • Ostalo: IPX 4 vodootpornost
  • Ustupitelj i cijena: Apple www.apple.com Cijena: 1.799,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Apple AirPods Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple AirPods Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.