Bose QuietComfort Earbuds

Bose QuietComfort Earbuds

Investicija za ljubitelje glazbe

Bose je s ovim slušalicama pokazao da očito veličina puno znači, jer dok su slušalice i kutija najveće na testu, zvuk koji dobivate oživljava svaku pjesmu

Slušalice smo testirali unutar velikog usporednog testa i osvojile su nagradu Grand Prix u kategoriji iznad 800 kuna

Gledajući usporedni test, za ove slušalice morate biti uistinu sigurni u vašu ljubav prema glazbi s obzirom na cijenu koja se traži. Vjerujemo da nećete biti razočarani, jer se Bose trudi ponuditi brojne funkcije i istovremeno biti najbolji, za što vjerujemo da ipak Android korisnicima moraju ponuditi bolji codec za prijenos glazbe. Bose na svojoj stranici također ima nekoliko zanimljivih setova slika za marketing, no dok razumijemo kako bi mogli uživati u glazbi dok palite slamke, šarate grafite ili se... koturaljkate?, hoblanje i poliranje drveta pravi je ANC test.

Slušalice su, prije svega, velike. Bose po nama uspijeva suptilnim dizajnom zadržati slušalice blizu glave, no vrlo se jasno vide kada ih nosite. To možda i nije tako loša stvar, s obzirom na to da izoliraju zvukove pa potencijalni sugovornici mogu odmah znati da nećete čuti prvih nekoliko riječi. Dok je vanjska strana lagano zakrivljena i izdužena, unutarnja strana ima dodatnu izbočinu u kojoj se zapravo nalazi zvučnik kao i produžetak koji ide u uho te drži silikonske nastavke. Kao i kod ostalih, dobivate tri veličine silikonskih nastavaka, korisno označenih s 1, 2 i 3, jer su na oko vrlo slični i koriste puno materijala da naprave dobru izolaciju i ako ih ne gurnete do kraja u uho. U jednom komadu silikona je i “krilo” koje dodatno pridržava slušalicu tako da se namjesti ispod nabora uha kako to uglavnom rade sportske slušalice. Bose prodaje odvojenu sportsku verziju, no ona nema ANC funkcionalnost koja uistinu diže ove slušalice na novu razinu. Vanjska strana slušalica osjetljiva je na dodir, a svaka slušalica nudi različite funkcije koje ćete morati naučiti za najugodnije korištenje sustava.

Bose QuietComfort 2

Kućište je popriličnih dimenzija kada se stavi pored ostalih na testu te dok bi dizajnom moglo stati u džep, bit ćete vrlo svjesni da ga imate sa sobom. Zatvorenim ga drži kopča, a ne magnet kao kod ostalih te morate pritisnuti gumb da biste ih mogli otvoriti. Ispod gumba je 5 LED-ica koje označavaju razinu baterije kućišta. Kućište ima brzo punjenje slušalica ako su prazne, no za potpuno punjenje trebat će par sati kako slušalicama, tako i samom kućištu. S obzirom na veličinu, ne iznenađuje i da podržava Qi bežično punjenje za lakše svakodnevno korištenje. Dok slušalice traju oko šest sati, kućište i dalje može podržati samo dva punjenja pa je pitanje na što se potrošio dodatan prostor.

Za slušanje glazbe bit će vam vrlo bitna Bose aplikacija. Dok je prvo postavljanje vrlo naporno i uključuje GPS lociranje, nudi atraktivan dizajn i brojne kontrole uključujući i direktnu kontrolu trenutne glazbe. Ovdje se možete poigrati i s ANC sustavom, koji je iznenađujuće impresivan na ovim slušalicama. Deset razina ANC snage odvest će vas od potpune tišine s jedne strane (ili koliko blizu tišini je moguće biti ovisno o okolini) do propuštanja okolnih zvukova u slušalice koji i dalje zvuče prirodno, što je zanimljiv osjećaj kada skidate slušalice, s obzirom na to da nema promjene u okolnom zvuku. Slušalice podržavaju samo dva codeca, SBC i AAC, po čemu su vidljivo namijenjene Apple korisnicima, koji dolaze na svoje s AAC codecom, dok će se Android “zahliknuti” tu i tamo.

Sam zvuk slušalica nas je jednostavno očarao. Bose je specifično pojačao duboke tonove, kao i visoke za “V” EQ oblik te sva glazba dobiva onaj topliji doživljaj s istaknutim dubljim tonovima basa i bubnjeva koji možete osjetiti bez obzira svirate li glasno ili tiho. Uz to, srednji i viši tonovi neće patiti radi toga, već se jasno razaznaju svi instrumenti kao i glas u glazbi. Mogli bismo reći da su zato slušalice namijenjene popularnoj glazbi i svakodnevnom korisniku, jer se audiofilima po tome možda neće dopasti.

(Stranica 1 od 2)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 2)

Više informacija

  • Model: QuietComfort Earbuds
  • Proizvođač: Bose
  • Tip: in-ear bluetooth
  • Komunikacija: Bluetooth 5.1
  • Dodatno: SBC, AAC codeci
  • Baterija: 6+14 h, brzo punjenje
  • Dimenzije / masa: 8,5 g
  • Ostalo: IPX4
  • Ustupitelj i cijena: Se-mark www.se-mark.hr Cijena 2.249,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Bose QuietComfort Earbuds

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Bose QuietComfort Earbuds - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.