LG Tone Free

LG Tone Free

Čiste i jednostavne

LG je ponudio set TWS slušalica pod Tone brandingom koje donose atraktivne mogućnosti s modernim tehnologijama i jednostavnim korištenjem

LG ove slušalice koje smo testirali u usporednom testu u kategoriji do 800 kuna nude dvije boje te smo se mi dokopali bijele verzije čiji dizajn slijedi vrlo popularan trend kod slušalica unazad nekoliko godina. No, ove slušalice nude jedinstvenu funkciju na našem testu, koja bi mogla biti još zanimljivija potencijalnim kupcima radi trenutne situacije u svijetu. Naime, slušalice se same čiste UV svijetlom, tako ubijajući 99,9% bakterija osjetljivih na taj pojas svjetlosti. Imajte na umu da se ovdje ne radi o čišćenju od virusa, no dodatno čišćenje je uvijek dobrodošlo, iako ih i dalje treba tu i tamo fizički očistiti od tko zna čega.

Bijele slušalice su po nama pravi odabir, jer vas pri svakom otvaranju dočekuje lightshow. Slušalice osvijetle dvije plave LED diode dajući im vrlo atraktivan izgled te sve traje nekoliko sekundi, taman da ih podignete. Koriste klasičan dizajn kakve su nekada imale žičane slušalice te je njima lagano rukovati, a u uho se stavlja silikonski nastavak. Sa slušalicama dolaze tri veličine nastavaka te je bitno da stavite idealnu veličinu kako vam slušalice ne bi smetale, a opet da dobro izoliraju okolinu za optimalno iskustvo slušanja. Slušalice imaju senzor s unutarnje strane za prepoznavanje kada su u uhu te će se glazba pauzirati ako jednu izvadite i nastaviti kada ju vratite. Svaka ima i po tri mikrofona kako bi se smanjio pozadinski šum tijekom pričanja, a slušalice imaju i “Ambient Mode” gdje vam propuštaju zvukove okoline u uši. Slušalice su poprilično lagane, a silikoni ih drže u uhu dovoljno čvrsto da ne ispadaju ni pri stručnom testu trešnje glavom. Imajte na umu da je vanjska strana osjetljiva na dodir, no samo na gornjem dijelu najbliže zvučniku. LG je implementirao i Googleov Fast Pair sustav te čim ih otvorite blizu svoga mobitela, on će ih prepoznati te vam ponuditi skidanje službene aplikacije.

LG Tone Free 2

Kućište za slušalice je također vrlo zanimljivo. Jedno je od najmanjih na testu, usporedivo sa Samsungovim modelima te daje osjećaj čvrstoće. Slušalice se u njega lagano spajaju zahvaljujući magnetima, a povezuju se s tri mala pina na kraju svake slušalice. Svaki puta kada otvorite kućište sa slušalicama u njemu, ono će ih osvijetliti plavom bojom, no ona je samo atraktivan efekt. UV čišćenje koje ovaj model reklamira obavljaju LED-ice odmah pored plavih koje nećete vidjeti da svijetle. Usmjerene su direktno prema šupljini slušalica te se pale kada je kućište povezano na vanjski USB punjač. Čišćenje UV svijetlom traje deset minuta, nakon čega se jamči ubijanje 99,9% bakterija poput S. aureus i E.coli, što je svakako plus, s obzirom na sve veću osviještenost o bolestima oko nas.

Tako dolazimo do samog zvuka slušalica, koji je, na žalost, minus s obzirom na cijenu kompleta. Jednostavnost korištenja i dodatne mogućnosti po nama teško nadomještaju dobar zvuk. Dok su pjevači jasni na svakoj glasnoći, u usporedbi s većinom slušalica na testu, ostatak benda kao da je ostao u prostoriji pored. Neki bi to opisali “prostornim audiom”, no slušalice jednostavno ne daju udarac u glazbi, dubokih tonova nema, a srednji tonovi su nejasni. To ne znači da se slušalice automatski trebaju otpisati jer neki korisnici često ne žele istaknute duboke tonove, pogotovo ako dulje slušaju na slušalice. Aplikacija koju koriste je atraktivna te nudi puno mogućnosti, među kojima je i propuštanje vanjskih zvukova. Dok feature radi, primjetan je samo ako tiho slušate glazbu, a zvukovi koje reproducira nisu potpuno čisti te imaju “robotski” efekt. 

(Stranica 1 od 2)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 2)

Više informacija

  • Model: Tone Free
  • Proizvođač: LG
  • Tip: Bluetooth TWS
  • Mreža: Bluetooth 5.0
  • Baterija: 6+12 h
  • Dimenzije / masa: 6g
  • Veličina drivera: 6 mm
  • Ostalo: SBC, AAC codec
  • Ustupitelj i cijena: LG, www.lg.hr Cijena: 709,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG Tone Free

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG Tone Free - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.