Panasonic RZ-S500W

Panasonic RZ-S500W

Pauzirajte svakodnevnu buku

Panasonicove TWS slušalice s ANC sustavom nude solidnu kvalitetu nove hit tehnologije po pristupačnoj cijeni

Panasonic RZ-S500W slušalice s cijenom od 799 kuna upale su nam u dio usporednog testa slušalice ispod 800 kuna, a svojim su mogućnostima osvojile Grand Prix nagradu. Što to one zapravo nude?

Panasonic nije stranac u audio igri te ih je vrlo lagano preporučiti za kupnju u bilo kojem cjenovnom rangu. S ovim slušalicama natječu se u povoljnijoj mid range ponudi, a kada ih usporedimo s drugim ANC slušalicama, ovaj par lagano može spadati u budget kategoriju. Nameće se pitanje kakve su kvalitete slušalice, kakav je zvuk te, na kraju dana, koja je kvaliteta ANC sustava. Kao i uvijek, odgovor ovisi o tome što tražite od vama idealnih slušalica, no ovaj par bi svakako mogao doći vrlo blizu.

Slušalice smo dobili u standardnoj crnoj boji. Dizajn bismo nazvali prigušenim i suptilnim, što svakako pomaže slušalicama jer su poprilično velike obujmom te će biti primjetne u uhu, a istovremeno nemaju specijalne dodatke da se drže za uho van samog silikonskog nastavka koji u uho gurnete. Za optimalno sjedanje dobivate standardno tri veličine silikonskih nastavaka, koji su vrlo bitni kako bi se stvorila idealna izolacija zvuka dobrim prianjanjem, a opet da vam ne smetaju pri duljem slušanju glazbe. Kompletne slušalice su u crnoj matiranoj plastici, osim vanjskog perforiranog prstena pod kojim se nalazi LED-ica za informiranje statusa slušalice kao i mikrofon. Površina unutar prstena na vanjskom dijelu slušalica osjetljiva je na dodir te omogućuje kontrolu glazbe. Napomenimo da je manje osjetljiva na slučajne dodire, no i dalje iznimno jasno prima naredbe. S unutarnje strane slušalice nailazimo na pomalo divlje utore za povezivanje s kućištem, s obzirom na to da se radi o čak 7 rupa sa šest konektora, dok ostale slušalice na testu trebaju svega dva pina za obavljanje svih funkcija s kućištem te će vam trebati malo ljuljanja slušalice da sjedne na svoje mjesto.

Panasonic RZ S500W 2

Kućište je samo po sebi standardnog izduženog oblika te će stati u veliku većinu džepova ili torbica bez puno problema. Također je matiranog dizajna crne boje pa se otisci ne primaju brzo, a poklopac ostaje otvoren dok ga sami ne zatvorite, što zna biti problem kod nekih konkurentnih modela. U kućištu vidimo more pinova za povezivanje sa slušalicama te napominjemo da budete pažljivi ako kućište čistite. Dok baterije slušalica traju oko 6 sati na jednom punjenju, kućište ih može napuniti još dva puta te podržava i brzo punjenje kada su slušalice prazne kako bi za svega par minuta punjenja mogli slušati glazbu i do sat vremena.

Zvuk slušalica nas je ugodno iznenadio. Mogu biti impresivno glasne te na prvu, dok smo ih tek počeli koristiti, iako nisu imale onaj “udarac”, ni glasno slušanje nije ometalo duboke ni visoke tonove. Onda smo instalirali aplikaciju od Panasonica koja brzo automatski prepoznaje slušalice te ju možemo nazvati... osnovnom, no nudi sve bitne funkcije. Od ekvilajzera, tu imate nekoliko opcija, od preprogramiranog pojačavanja dubokih tonova ili jasnijih glasova na snimkama, do paljenja pet-stupanjskog ekvilajzera kojega onda sami možete prilagođavati vlastitoj želji. Druga opcija je “Ambient Sound Control”, koji osim aktivnog poništavanja buke može dodatno pojačati zvukove oko vas kako biste bili svjesni okoline. Efekt je ipak najkorisniji kada glazbu slušate nešto tiše. Gradacija opcija je vrlo detaljna te imate 50 razina ANC snage kako biste sustav prilagodili sebi.

Zanimljiv detalj je u tome da kada upalite “Ambient Sound Control”, bez obzira želite li propustiti ili izolirati zvuk te do koje razine, slušalice postaju nešto glasnije, zvuk postane nešto topliji te su duboki tonovi još izraženiji, što nam se dopalo s obzirom na to da oni uvijek nedostaju kod sitnijih slušalica, a i dalje nema distorzije u samoj glazbi. Imajte na umu da su ovo isključivo slušalice za audio te će zvuk kasniti za ostalim sadržajem koji se vrti na mobitelu.

(Stranica 1 od 2)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 2)

Više informacija

  • Model: RZ-S500W
  • Proizvođač: Panasonic
  • Tip: TWS bežične bluetooth
  • Komunikacija: Bluetooth 5.0
  • Baterija: 4,5+12 h
  • Dimenzije / masa: 7 g
  • Veličina drivera: 8 mm
  • Ostalo: SBC, AAC codec
  • Ustupitelj i cijena: Se-mark www.se-mark.hr Cijena: 799,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Panasonic RZ-S500W

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Panasonic RZ-S500W - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.