Technics EAH-AZ40

Technics EAH-AZ40

Lagane i snažne

Nova linija premium slušalica od Technicsa počinje s ovim atraktivnim motdelom koje nude solidno glazbeno iskustvo te su vrlo lagane za nošenje.


Ove slušalice predstavljaju start ponude, no s obzirom na visoku optimizaciju zvuka i zanimljivu tehnologiju, lagano se mogu naći kod bilo kakvog korisnika. Možete birati jednu od tri atraktivne boje, a mi smo na testu imali „Rose Gold” verziju koja dolazi u dvobojnom stilu s matiranom plastikom na dijelu koji će se dodirivati uhom te sjajnom metalik bojom izvana.


IPX4 certifikat

Slušalice su generalno oblog oblika s izbočinom i silikonskim držačem koji stavljate u uho, te se njime drže na vašoj glavi bez previše problema, no ne bismo ih specifično nazvali sportskima. Imaju IPX4 certifikat tako da i ako ih smočite ostaju sigurne, a jednostavno ih isperite pod vodom ako se zaprljaju. Dolaze s četiri različite veličine silikonskih nastavaka, pa vjerujemo da će svatko naći sebi idealan par.

Kako bi se sačuvao sam driver, silikonski nastavci u sebi imaju nešto zaštitne pjene, a i kada ga skinete, prolaz do drivera ima još jedan sloj fine mrežice kako bi se spriječilo da voda i prljavština uđu u slušalice. Driver koji se štiti ima promjer 6 mm, a Technics ga je smjestio uz poseban prostor dizajniran da efektno pojača duboke tonove i time obogati doživljaj slušanja. Tako su dobili slušalice s odličnim iskustvom slušanja i na glasnijim postavkama, gdje nismo primijetili da se prigušuju srednji i visoki tonovi, premda volimo glazbu slušati na maksimalnoj glasnoći.

 

Untitled 3

Kako bi se sačuvao sam driver, silikonski nastavci u sebi imaju nešto zaštitne pjene, a kada ga skinete, prolaz do drivera ima još jedan sloj fine mrežice.

 

No nije samo reprodukcija glazbe bila u fokusu razvoja slušalica. Velika pažnja posvećena je i mikrofonima koje smo zato i testirali pri svakodnevnom razgovoru na mobitel, a ovdje do izražaja dolazi tehnologija izoliranja vašeg govora i smanjivanja okolne buke i šuma, no efikasnost će ovisiti i o vašem okruženju. Slušalice su najbolje izolirale konstantan žamor, pozadinsku buku motora u autu kao i zvuk vjetra, dok je glas bio dovoljno jasan.

To se dobiva implementacijom po tri mikrofona na svakoj slušalici koji rade zajedno snimajući zvuk vašega glasa, kao i okoline kako bi znali koje zvukove treba eliminirati. Slušalice imaju svega 5 grama te smo ih mogli bez problema nositi kroz radni dan slušajući omiljenu glazbu. To ističemo jer na jednom punjenju mogu doseći između 7 i 8 sati, ovisno naravno o korištenju funkcija. Uz kutijicu u kojoj se pune nude od 25 sati rada prije nego je potrebno spojiti punjač, a pune se do vrha nekih tri sata.

Same slušalice imaju i brzo punjenje na niskom postotku baterije, pa se za petnaestak minuta punjenja dobije do 90 minuta slušanja glazbe. Kako smo već spomenuli, ove premium slušalice početak su njihove nove linije, podržavaju Bluetooth 5.2, ali samo SBC i AAC kodeke koji ipak limitiraju kvalitetu prijenosa, no viši model već nudi bolju streaming kvalitetu.


Ujednačene

Mi smo ih koristili većinom na radnom mjestu, kao i za vrijeme putovanja, te su nas solidno služile punih 7+ sati bez problema nakon što smo se na njih navikli. Dok nemaju ANC funkciju, dolaze s opcijom propuštanja zvuka izvana u uho, kao i opcijom „pažnje” koja će umanjiti vanjske šumove, a propustiti glasove izvana za mogućnost vođenja razgovora bez da skidate slušalice.

Kroz dan svatko prođe veći broj glazbenih lista, u našem slučaju mixeva koje nam Spotify uruči, a slušalice bismo opisali kao ujednačene s ravnim odazivom kroz sve frekvencije. Lagano si možete prilagoditi snagu dubokih tonova u aplikaciji i tako ih više izraziti, efekt koji je često popularan kod svakodnevnog slušanja.

 

Više informacija

  • Model: EAH-AZ40
  • Ukupna ocjena: 4.6
  • Performanse: 5
  • Mogućnosti: 5
  • Cijena: 4
  • Komunikacija: Bluetooth 5.2
  • Baterija: 7,5 + 18 sati
  • Dimenzije / masa: 5 g x2
  • Veličina drivera: 6 mm
  • Ostalo: 6 mikrofona za izolaciju govora korisnika
  • Plus: Jasna i ravna reprodukcija zvuka koju je moguće prilagoditi svestranom aplikacijom, precizna touch kontrola
  • Minus: Dizajnom nisu idealne za sportove, nedostaju napredniji kodeci
  • Ustupitelj i cijena: Se-Mark, www.se-mark.hr, Cijena: 1044,05
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Technics EAH-AZ40

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Technics EAH-AZ40 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.