Philips 55POS9002

Philips 55POS9002

Philips je pomaknuo granice cijene za OLED ekrane, s tim da to nije bilo na uštrb kvalitete, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će na to reagirati LG, čije panele inače i Philips koristi

 

Crna OLED mačka

 

Glavni novitet koji je Philips predstavio s novom generacijom svojeg OLED televizora je procesiranje slike. Toliko su ponosni na svoj novi P5 procesor, koji bi trebao poboljšati obradu signala, da su zbog njegova predstavljanja sazvali i presicu. Uz novi procesor slike, model 9002 ima standardnu Ambiligh Philipsovu tehnologiju, a za Smart TV tu je Android.
Bez kompromisa
Philipsov OLED zamjetno je niže cijene u odnosu na konkurenciju, ali kada se pogleda na izradu uređaja ne vidi se da se radi o povoljnijem televizoru. Dobro, ni 15000 kuna nije malo. I ovdje je prisutan trend vrlo tankog ruba ekrana, uz minimalistički stalak i metalni obrub oko ekrana. Ima još prostora za kvalitativni skok naprijed u izradi, no s OLED zaslonom i ovom cijenom teško da možemo nešto prigovoriti. Kao i svi OLED-i, profil samog ekrana je ekstremno tanak, no matična ploča, procesor slike, sučelja, sve to mora nekamo stati, pa je sa stražnje strane vrlo tankog ekrana prilijepljena plastična kutija.

TV sa strane 1

 
SAMO 4,7 MM Kao i ostali OLED paneli, izuzetno je tanak, no elektronika mora negdje stati pa na leđima nosi plastični “ruksak”
 
Performanse


Glavna priča novog televizora, osim što se radi o OLED panelu, jest P5 procesor koji sada obavlja zadatke koji su prije bili raspoređeni na tri različita čipa. Promijenio se i način na koji Philips obrađuje ulazni signal, pa se umjesto izoštravanja P5 prvo bavi smanjivanjem digitalnih artefakata, a tek onda prelazi na izoštravanje. Postoji cijeli niz stvari koje se sređuju, od procesiranja boja i mekih prijelaza u slici do procesiranja HDR-a i upscalinga, no najbolje se pokazuje u prikazivanju pokreta, gdje doista nema previše mutnih dijelova ni trzanja.
Inače, ovaj model ima podršku za HDR 10 i HLG koji bi se trebao koristiti u televizijskim prijenosima. Izostala je podrška za Dolby Vision i HDR10+.
Najbolji opis slike na Philipsovom OLED-u  je to da je prirodna, i tu se prije svega misli na izostanak nabrijavanja boja, ali što je još važnije i na bolje prikazivanje detalja u sjenovitim dijelovima slike, što je inače problem OLED tehnologije. Povrh odličnih performansi, tu je i standardna Philipsova Ambilight tehnologija koja s nizom LED-ica sa zadnje strane prati shemu boja na televizoru i doista daje odličan dojam gledanja filmova po noći.

 

Philips TV 16
AMBILIGHT Dugogodišnja Philipsova tehnologija koja na zid iza ekrana projicira svjetlo boje kao sadržaj na samom ekranu izgleda još impresivnije kad se upari s OLED TV-om
 
 
Android kao banka aplikacija

 

Televizor isporučuje odličan zvuk, ima subwoofer na poleđini i prilično je glasan. Ipak, radi se o malom koraku unatrag u odnosu na model 9001 koji je s prednje strane imao ugrađeni soundbar.
Iako Android kao platforma ima nevjerojatnu količinu aplikacija, nisu sve baš korisne na TV formatu. I dok smo probali i uspjeli instalirati Kodi, ne mislite li se baviti sivom zonom koja zalazi u piratstvo, nedostaju neke druge aplikacije za streaming. Srećom, ugrađene su Netflix i Amazon aplikacije, a sustav ima i ugrađeni Chromecast za lagano streamanje. Iako nije najispoliraniji Smart TV na tržištu, to definitivno ne ruši ocjenu ovom vrhunskom televizoru.
Za lakšu navigaciju po YouTubeu i sličnim aplikacijama pomalo debeljuškasti daljinski upravljač sa zadnje strane ima QWERTY tipkovnicu.
Ukupno, dovoljno je reći OLED i već je prva razina zadovoljavanja korisnika riješena, a uz Ultra HD Premium certifikat jasno je da nećete puno pogriješiti pri izboru ovog televizora, jer doista je za ovu cijenu teško pronaći slične performanse.

 

Više informacija

  • Model: 55POS9002
  • Smart TV: Da
  • Vrsta panela: OLED
  • Dijagonala/ rezolucija: 3840 x 2160 / 55” (139 cm)
  • AV priključci: 4 x HDMI (HDCP 2.2), komponentni, kompozitni, optički izlaz, CI+
  • HEVC (x265) kodek: Da
  • HDR kompatibilan: Podržava HDR
  • Ostali priključci: 2 x USB, LAN, slušalice
  • Dodatno/Ostalo: Wi-Fi Dual Band (n), Chromecast, DLNA, OLED HDR 10, HEVC
  • SMART platforma: Android TV
  • Dimenzije: 1230 x 715 x 4,7 mm
  • Masa: 17,21 kg
  • Plus: apsolutna crna, detalji u sjenama, HDR, slika u pokretu
  • Minus: Unatoč brojnim aplikacijama, Android TV nije najispeglaniji Smart TV
  • Ustupitelj i cijena: TP Vision www.philips.hr 14.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips 55POS9002

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips 55POS9002 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.