Philips OLED 803/12

Philips OLED 803/12

Crno i šareno

Dodatno poboljšana ionako odlična serija Philipsovih OLED televizora uz dobar softver, zanimljivi daljinac te poznatu Ambilight tehnologiju.

Iz Philipsa nam stiže još jedna generacija OLED televizora. TP Vision za ovu godinu ima dvije linije OLED-a, serije 8 i 9, a nama je na test stigao 55 inčni jeftiniji model 803. Ovaj model ima drugu generaciju P5 procesora za obradu slike i nakrcan je mnoštvom opcija.

I soba oživljava: Uz odlične performanse panela, godinama Ambilight doživljaj se ekrana proširuje na cijelu sobu

Philips 803er 9 1

Furka na minimalizam

Minimalistički dizajn nije nešto novo i gotovo svi televizori nastoje imati što manje detalja, čime u prvi plan dolazi ono najvažnije: ekran i prikaz slike. Novim OLED-om Philips je otišao korak dalje u jednostavnosti stalka, koji se sastoji od dvije male metalne nožice koje se prišarafe na tijelo televizora. S prednje strane dominira ekran od ruba do ruba s vrlo tankim metalnim okvirom. Panel je kao i kod svih OLED-a izuzetno tanak, a ukupna debljina zajedno s kutijom u kojoj se nalazi hardveraj je 23 mm. Sa stražnje strane se osim sučelja u klasičnom L poretku nalazi i subwoofer.

Tanko s lampicama: OLED paneli uz fenomenalne performanse imaju i peticu iz stila zbog taknog panela. Philips je u taj mix ubacio i svoju Ambilight tehnologiju.

asdads

Druga generacija P5 procesora

Ono što je bilo jedna od boljki OLED panela, ispodprosječna svjetlina u odnosu na LED LCD modele, dodatno je umanjeno u ovoj iteraciji koja ima svjetlinu oko 800 luxa. Veća svjetlina rezultira raskošnijim prikazom HDR sadržaja, a ono što igra u prilog OLED modela je apsolutni prikaz crne boje, čime dolazimo do ogromnog kontrasta. Prikaz slike i boja, kontrast i oštrina na fenomenalnoj su razini. Od predefiniranih načina slike najviše nam se svidio prirodni i živi način slike. Ono čime se Philips hvali već drugu generaciju high-end televizora je P5 procesor slike.

U ovom slučaju on odlično odrađuje konverziju SD i HD sadržaja u UHD te kroz Perfect Natural Reality mod rada u realnom vremenu optimizira svjetlinu i oštrinu te kontrast. Televizor dolazi s podrškom za HDR 10 i HLG, a očekuje se upgrade za HDR 10+, koji bi sa svojim dinamičkim metapodacima trebao biti pandan Dolby Vision standardu. Ovaj televizor je solidan izbor za gaming, a najveći minus koji smo primijetili su problemi sa slikom u pokretu kada u nekim situacijama ima ghostinga i trzaja.

OLED 803 je ujedno i Ambilight televizor gdje se LED-ice prilagođavaju slici na ekranu, a postoji i podrška za Philips Hue žarulje, koje se također mogu spojiti te raditi koordinirano s Ambilight osvjetljenjem.

Android i Google Assistant

Kad smo kod upravljanja, u prvoj polovici 2019. ovaj televizor očekuje update kojim će se aktivirati Google assistant, pa za pametnog kućnog asistenta nećete morati kupovati Google Home zvučnik. Uz to se očekuje i nadogradnja na Android Oreo operativni sustav. Kad smo kod softvera koji se vozi na pogon četverojezgrenog ARM procesora, Android TV dolazi s pristupom najvećem broju aplikacija. Možete instalirati veliku količinu igara i igrati ih putem daljinskog ili spojiti igrači kontroler, moguće je skinuti popularni Kodi media centar ili bilo koju od mnoštva atraktivnih aplikacija. Tu su i standardno predinstalirane aplikacije za Netflix i Prime Video.

Televizor dolazi s dva zanimljiva daljinska upravljača: klasičnim, koji sa stražnje strane ima punu QWERTY tipkovnicu, kao i tankim stiliziranim metalnim upravljačem sa samo par tipki od kojih je najvažnija ona za glasovno upravljanje.

S 50 W snage, zvuk je prilično glasan na ovom modelu, a definiciji dubokih tonova doprinosi stražnji subwoofer, pa je ukupna zvučna slika prilično dobra, no, naravno, nije na hi-fi razini.

OLED rat

LG kao glavni proizvođač panela te Philips i Panasonic u svojoj ponudi imaju OLED televizore koji po pitanju prikaza slike i kontrasta imaju značajnu prednost pred LED modelima. U srednjem cjenovnom rangu sa „slabijim“ serijama rat vode LG i Philips, a upravo je model 803 TP Visiona najpovoljniji. Za OLED model ima pristupačnu cijenu, a donosi upravo ono što se od ovih panela očekuje: ogroman kontrast i vrhunsku kvalitetu slike, ali i neke nesavršenosti. Definitivno postoji prostor za bolje procesuiranje slika u pokretu.

Više informacija

  • Model: 55 OLED 803/12
  • Proizvođač: TP Vision
  • Tip: SmartTV OLED
  • Dijagonala/ rezolucija: 55” (139 cm) / 3840 x 2160
  • AV priključci: 4 x HDMI (HDCP 2.2), komponentni, kompozitni, optički izlaz, CI+
  • Ostali priključci: 2 x USB, LAN, slušalice
  • Dodatno/Ostalo: Wi-Fi ac, Chromecast, DLNA, OLED HDR 10 i HLG
  • SMART platforma: Android TV - Nougat 7.0 OS
  • Dimenzije: 1227 x 713 x 23 mm
  • Masa: 21,1 kg
  • Plus: Apsolutna crna, HDR, Android TV i Google Assistant u najavi
  • Minus: Unatoč brojnim aplikacijama, Android TV nije najispeglaniji Smart TV
  • Ustupitelj i cijena: TP Vision, www.philips.hr, 13.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips OLED 803/12

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips OLED 803/12 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.