Samsung Q80T - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Samsung Q80T

Samsung Q80T

Brzi QLED spreman za 4K

Samsung u ponudi ima nove QLED televizore, a mi smo imali priliku isprobati Q80T model dijagonale od 65 inča. Ako nečega u životu ne možete imati previše, onda je to svakako veličina televizora. Gledanje najnovije serije na Netflixu ili putem klasične televizije, naravno, nije nikakav problem za ovaj TV.

Dapače, sumnjamo da će klasični programi moći tako skoro dotaknuti sve tehnologije u njemu. Streaming servisi puno su se bolje pripremili te HDR efekti uistinu dolaze do izražaja, s obzirom na to da televizor ima pozadinsko osvjetljenje u obliku mreže LED rasvjete, čijom se prilagodbom snage pojačava kontrast konačne slike koju gledate. No, ne podržavaju samo serije HDR.

 

QLED gaming

Mi smo nakon kratkog prolaska kroz menije odmah prešli na igranje - ipak su najnovije konzole upravo izašle na tržište, a za istinsko uživanje treba vam i pristojan TV. Prva stvar koju ćete uočiti je mala ikona gaming kontrolera pored jednog od HDMI ulaza na TV-u. Bez puno razmišljanja, tamo smo i spojili naš XBox One X, a čim se upalio, Samsung ga je prepoznao te stavio ikonu u donji meni za brzo prebacivanje.

Osim toga, prikaz slike se prebacio na “Igre”, što znači da su se aktivirala i specijalna poboljšanja za bržu reakciju matrice, višu oštrinu, kao i ublaživanje “halo” i “ghosting” efekata. Uz to, pali se i FreeSync tehnologija koju podržavaju i TV i konzola, a tako se garantira i da neće doći do screen tearinga. U postavkama konzole odabiremo 4K@60 fps, HDR te 10-bitnu sliku, s obzirom na to da televizor podržava milijardu boja. Cijeli sustav radi i kada odaberete 120 Hz, no konzola u tom slučaju podržava 1440p rezoluciju.

Palimo Forza Horizon 4 da vidimo kako se sve drži u zavojima te dolazimo do dva jednostavna zaključka. Mlađi u uredu smatraju da je 65” minimum za pravo gaming uživanje, bez obzira koliko ste daleko od televizora. HDR efekti na ovakvim naslovima dolaze do izražaja, jer nema boljeg od utrke u sumrak s pogledom na zalazak sunca da vas omete u vožnji.

 

Samsung Q80T NOVO 3

Sitnice poput reflektirajućih oznaka na cesti pogotovo daju onaj sitni dodatak realizma koji uzdiže kvalitetu na novu razinu. Stariji u uredu smatraju da je zaslon idealan za split-screen gaming na kauču malo dalje od TV-a, no mi smo generacija VR-a kada ne postoji “preblizu” zaslonu.

 

TV performanse

Tehnologija Quantum Dot kod najnovijih Samsungovih QLED televizora omogućuje precizan prikaz milijardu nijansi boje uz 100 % volumen boja po DCI-P3 standardu, što osigurava impresivnu kvalitetu slike i vrhunski prikaz HDR sadržaja. Napredno pozadinsko osvjetljenje uz precizno lokalno zatamnjenje i tehnologiju Direct Full Array 8X omogućuje odličan prikaz svih nijansi crne i izvrstan kontrast.

Tehnologija Quantum HDR 8X dodatno pojačava svjetlinu kako biste mogli vidjeti skrivene detalje u vrlo tamnim ili vrlo svijetlim scenama. QLED televizore tradicionalno krasi odličan prikaz HDR sadržaja, a podržano je i dinamičko mapiranje tonova HDR10+ sadržaja kako bi se osigurao ponajbolji mogući prikaz iz prizora u prizor.

Samsungov QLED 65Q80TA posjeduje najnoviji i najnapredniji Samsungov procesor slike Quantum 4K AI. Riječ je o nadasve sofisticiranom procesoru slike koji koristi AI Upscaling tehnologiju za automatsku analizu ulaznih podataka s izvora slike kako bi se smanjio šum, spriječili artefakti, obnovili izgubljeni detalji i jasno istakli rubovi oko predmeta ili drugih elemenata slike.

Ovaj se televizor ističe vrlo modernim, minimalističkim dizajnom s vrlo tankim rubom oko ekrana. Zahvaljujući elegantnom dizajnu vrlo jednostavno će se uklopiti u bilo koji dnevni boravak.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Q80T

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Q80T - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.