Samsung QE65QN95NA

Samsung QE65QN95NA

Mini LED senzacija!

Mini LED je stigao! Samsungova perjanica ovogodišnje QLED ponude vrhunski je televizor koji se ponajprije odlikuje iznimnom maksimalnom svjetlinom, što posebno pogoduje dojmljivom prikazu HDR sadržaja. Odlične gaming mogućnosti, veliki broj naprednih opcija, dotjerano softversko sučelje te redizajnirani One Connect Box i daljinski upravljač zaokružuju pozitivan dojam.

Najnovija perjanica Samsungove ponude televizora za 2021. godinu prozvana je Neo QLED i tehnološki je unaprijeđena novim pozadinskim osvjetljenjem koje se temelji na novotariji zvanoj Mini LED. Gomila minijaturnih LED-ica manjih od 0,2 mm trebala bi omogućiti mnogo precizniju i detaljniju kontrolu pozadinskog osvjetljenja i ponajbolju kvalitetu slike kod QLED televizora do sada.

 

Superiorna svjetlina

Ovo je najtanji QLED do sada! Ukupna debljina mu iznosi svega 2,7 cm! I to po cijeloj dužini ekrana. Posljedica je to, dakako, i korištenja izdvojenog One Connect Boxa, koji sadrži elektroniku, napajanje i sve potrebne priključke, a s televizorom se povezuje putem posebnog kabela. One Connect Box je posve redizajniran. Sada izgleda mnogo atraktivnije, poput kakve moderne igraće konzole, tako da ga više nećete morati skrivati negdje po dnevnom boravku.

 

Samsung QE65QN95A Neo QLED 4

Svoje redizajn je doživio i Samsungov daljinski upravljač. Osobno nam je jedan od ponajboljih, a posebno nam se dopalo korištenje solarnog panela sa stražnje strane kojim punite bateriju upravljača. Možete, dakako, koristiti i mini USB za punjenje kada svjetla ponestane.

Zanimljivo je kako je model Q95A Neo QLED-a ekskluziva za europsko tržište, a odlikuje se ranije spomenutim One Connect Boxom koji sadrži četiri HDMI 2.1 priključka. Izdvojit ćemo još super modernu bežičnu povezivost koja uključuje podršku za WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.2 i Wireless Dex. Samsung je ovaj televizor opremio vrlo pristojnim zvučnicima, koji uključuju i subwoofer.

 

Samsung QE65QN95A Neo QLED 1

Softversko sučelje, popularni Tizen, nije doživjelo neke veće promjene. Naprednih opcija ne nedostaje, bilo da govorimo o dobro znanom Ambient načinu rada, Tap viewu, koji omogućuje brz i lak prikaz sadržaja ekrana vašeg telefona na televizoru ili Multiviewu, koji vam omogućuje usporedni prikaz slike s dva različita izvora, uključujući pametni telefon.

 

Bolji od OLED-a?

Odmah čim smo uključili novi QLED i malo se poigrali s dostupnim opcijama za postavke slike zamijetili smo superiornu kvalitetu slike i posebno - iznimnu svjetlinu. Slika ima naglašenu dinamiku, boje su živopisne i jarke, ali opet dovoljno vjerne, a sadržaj praktički „iskače“ iz samog televizora.

Kombinacija Mini LED-a s Full Array lokalnim zatamnjenjem u više stotina zona rezultira poboljšanim prikazom tamnih tonova i crne boje. Kontrast je također doživio svojevrstan boost, pa HDR sadržaj izgleda najbolje do sada što smo vidjeli kod QLED-a.

 

Samsung QE65QN95A Neo QLED 2

 

Najjača strana ovog televizora je iznimna maksimalna svjetlina, što mu omogućuje da odlično prikaže one posebno efektne najsvjetlije highlightse kod HDR sadržaja te da na do sada nezabilježeni način prikaže najtamnije i najsvjetlije elemente slike. Novi Neo QLED je posebno dojmljiv i kao gaming TV. Čim smo spojili PlayStation 5 TV ga je automatski prepoznao, prebacio se u Game način korištenja i uključio sve napredne opcije, uključujući ALLM, podršku za 120 fps-a i 4k HDR.

 

Samsung QE65QN95A Neo QLED 3

Najnovija softverska nadogradnja Samsungovih televizora donosi i tzv. game bar posebnu traku do koje dolazite dužim pritiskom na play/pause tipku na upravljaču, a koja nudi sve informacije vezane za gaming mogućnosti i odgovarajuća dostupna podešenja. Je li novi Neo QLED bolji od OLED-a? Mini LED svakako donosi vidljivo poboljšanje po pitanju kvalitete slike i iznimnu svjetlinu nedostižnu za OLED televizor.

S druge strane, LED tehnologija ima svoja ograničenja i OLED će uvijek biti u prednosti po pitanju prikaza crne boje i ujednačenosti osvjetljenja. Neujednačenost osvjetljenja, što je posebno primjetno po rubovima ekrana, ključni je nedostatak ovog Samsungovog televizora, premda u praksi ovo nećete toliko primijetiti.

 

Samsung QE65QN95A Neo QLED 5

 

Nadalje, potrošnja energije je pozamašna i može premašiti 200 W, što je cijena koju ćete platiti za blještavilo slike. Nema, međutim, nikakve dvojbe kako je ovo vrhunski televizor koji predstavlja vrhunac LED tehnologije, a pritom je bogat raznim naprednim opcijama, ima dotjerano softversko sučelje, nudi iznimne gaming mogućnosti i vizualno izgleda dojmljivo.

Više informacija

  • Model: QE65QN95NA
  • Smart TV: Da
  • Multimedijska podrška: Da
  • Veličina ekrana: 65"
  • Proizvođač: Samsung
  • Tip: QLED Smart TV
  • Vrsta panela: QLED
  • Dijagonala/ rezolucija: 65" / 3840 x 2160 pikslea
  • Kut vidljivosti: 178°
  • Izmjerena potrošnja struje: 123 W, max. 242 W
  • Osvježavanje: 120 Hz
  • TV tuneri: 2x DVB-T/​-T2/​-C/​-S/​-S2 HEVC (H.265)
  • AV priključci: 4x HDMI 2.1 (ARC, eARC, CEC) / digital audio Out (1x optical)
  • Zvučnici (RMS): 70 W
  • HEVC (x265) kodek: Da
  • HDR kompatibilan: Da
  • Ostali priključci: 3x USB 3.0, 1x LAN, 1x CI 1.4
  • Lokalizirane aplikacije / trgovina: Da
  • Dodatno/Ostalo: Ambient mode, Multiview, AMD FreeSync Premium Pro, ALLM, 4k@120 fps
  • SMART platforma: TizenOS 6
  • Dimenzije: 1446,3 x 891,4 x 285,4 mm (sa stalkom)
  • Masa: 30,3 kg (sa stalkom)
  • Plus: dizajn, iznimno visoka maksimalna razina svjetline, Mini LED omogućuje vrhunsku kvalitetu slike, impresivan prikaz HDR sadržaja, odličan gaming TV (podrška za VRR, ALLM, 4k@120 fps, AMD FreeSync Premium Pro), redizajnirani One Connect Box i daljinski upravljač, vrlo dobri zvučnici, 4 HDMI 2.1 priključka
  • Minus: neujednačenost pozadinskog osvjetljenja, potrošnja energije, izostanak podrške za Dolby Vision
  • Ustupitelj i cijena: Samsung, www.samsung.hr Cijena: 21,099 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung QE65QN95NA

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung QE65QN95NA - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.