LG NanoCell ThinQ 55Nano863

LG NanoCell ThinQ 55Nano863

120 Hz za igranje na novim konzolama

Nova serija LG NanoCell televizora nakrcana je tehnologijama. Uz široku HDR podršku, AMD FreeSync za gaming i Dolby Atmos tu je i pouzdani WebOS operativni sustav

Dvije perjanice ponude LG televizora su OLED modeli s jedne i NanoCell, u biti LED, televizori s druge strane. I dalje se raznim tehnološkim trikovima pokušava LED modele dovesti blizu kvaliteti i kontrastu koji nudi OLED pa smo provjerili koliko se idealu uspio približiti 55Nano863 2021. Kao adute u rukavu Nano863 donosi standardnu 4K rezoluciiju, podršku za HDR i lokalno upravljanje zatamnjenjem.

Vjerni dizajnu

Sklapanje televizora je lagano i brzo. Nakon vađenja iz kutije televizor se položi i dva seta vijaka pričvršćuju veliki polukružni plastični stalak. Prepoznatljiv LG izgled primijenjen je i kod ovog novog 55 inčnog modela. Vrlo tanak obrub oko ekrana napravljen je od plastike i ima srebrni finiš, dok je stražnja stana koja izgleda plastično zapravo prekrivena tankim metalnim slojem. Sa stražnje strane su VESA utori za montiranje na zid, kao i sva sučelja televizora, koja uključuju četiri HDMI priključka i tri USB-a, Ethernet ako se nećete spajati bežično te optički izlaz za povezivanje s audio komponentama.

LG NanoCell 55NANO86 5 Kada smo već kod konekcija, treba naglasiti da novi 863 model podržava ac Wi-Fi standard i ima podršku za Bluetooth te se može spajati bežično s pametnim telefonima i tabletima. Unutar OS-a postoje opcije za upravljanje i cijelim pametnim domom, no kako nismo imali popratne uređaje, nećemo to dodatno komentirati.

LED IPS

NanoCell je fraza koja u svijet LED televizora donosi već koju godinu poboljšanje slike. To se postiže na način da je u panel ugrađen dodatni filter s nano česticama koje bolje filtriraju svjetlo i boje i prema korisnicima odlaze pročišćene boje i moguće je prikazati širi spektar boja. I dok najskuplji NanoCell televizori imaju i Full-array local dimming, kod Nano863 modela prisutno je lokalno zatamnjenje, ali televizor dolazi s EDGE LED osvjetljenjem.

LG NanoCell 55NANO86 1

Ekran je IPS sa spomenutim rubnim osvjetljenjem, a zahvaljujući lokalnom zatamnjenju postignut je bolji nivo crne boje. Još bi jedan korak do OLED-a bio kada bi uzeli skuplji model s direkt LED osvjetljenjem i lokalnim zatamnjenjem. Iako su ovo za većinu korisnika nijanse, razlike se vide u uniformiranosti prikaza i mogućnosti televizora da prikaže punu crnu. Tu do izražaja zato dolazi NanoCell princip, koji diže ljestvicu s prikazom boja, pa je ukupni dojam slike vrlo dobar. Moguće je u izborniku birati između nekoliko predefiniranih načina slike, a uz malo igranja po postavkama u izborniku Korak uštede energije postavite isključeno i moći ćete sami dizati i mijenjati svjetlinu zaslona.

Tehnologije koje bi u prvi plan korisnika mogle gurnuti ovaj televizor vezane su uz gaming. Sa 120 Hz osvježavanjem zaslona i podrškom za AMD FreeSync, LG Nano863 je idealan izbor za nove gaming konzole, a može poslužiti i kao ekran vašeg gaming PC-a. Kada spojite PlayStation 5 televizor automatski ulazi u low-latency mod rada. U igrama je moguće podešavati lokalno zatamnjenje od isključenog do visokog i pritom dobiti još bolju sliku.

Televizor podržava i HDR prikaz pa ćete uz brzinu moći iskoristiti i HDR metapodatke, što će sve doprinijeti doživljaju u igrama. Zbog brzine panela i 4K procesora α7 Gen 3 koji procesuira sliku, televizor je pogodan i za gledanje sportskih natjecanja. Postoji i značajka Motion Pro, koja je baš namijenjena izbjegavanju zamućivanja kod brzih putanja lopte.

Stalni aduti

LG i dalje ima jedan od ponajboljih pametnih sustava u svom WebOS-u, koji je nenametljiv i s velikom podrškom za streaming aplikacije. Na daljinskom već imate dedicirane tipke za Netflix, Prime Video, Disney+ i Rakuten TV, a u sučelju je još prisutan i kod nas popularniji HBO. Daljinski je i dalje Magic remote s kojim po ekranu pokretima upravljate kursorom slično mišu na računalu. Podržava glasovne naredbe i može se povezati s Google Assistentom ili LG AI ThinQ za upravljanje IoT uređajima u domu.

LG NanoCell 55NANO86 4

AI je jako važna stavka proizvođaču pa unutar sustava nudi AI zvuk, koji radi zanimljive prilagodbe, no ponekad ga je bolje isključiti radi boljeg ukupnog dojma. Želite li dijeliti ekran s vašim mobilnim uređajem potrebno je na mobitel instalirati LG aplikaciju, a na zaslonu TV-a ćete dobiti QR kod poveznicu.

Ukupno

LG Nano863 je potentan televizor koji će jako dobro poslužiti gamerima, a sa širokom podrškom za HDR, bogatim sustavom aplikacija i povezivošću može postati centralni hub za zabavu u kući. Iako ima vrlo dobar sustav lokalnog zatamnjenja i izražene boje radi NanoCell tehnologije, voljeli bi u ovom cjenovnom rangu vidjeti i direkt LED pozadinsko osvjetljenje, čime bi se uniformiranost prikaza dodatno podigla.

Više informacija

  • Model: NanoCell ThinQ 55Nano863
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Mogućnosti: 5
  • Proizvođač: LG
  • Tip: NanoCell IPS LED
  • Vrsta panela: LED, 120 Hz
  • Dijagonala/ rezolucija: 55''/3840x2160 piksela
  • TV tuneri: DVB T/T2/C/S2
  • AV priključci: 4x HDMI 2.1 HFR (eARC
  • HDR kompatibilan: HDR 10 Pro, Cinema HDR, Dolby Vision IQ, i HLG Pro
  • Ostali priključci: 3x USB 2.0, 1x Ethernet, 1x optical audio out, antenski priključak
  • Dodatno/Ostalo: daljinski upravljač LG Magic Remote
  • SMART platforma: WebOS
  • Dimenzije: 1232 X 786 X 263 mm,
  • Masa: 18,7 kg
  • Plus: HDR podrška, FreeSync, WebOS sučelje, HDMI 2.1
  • Minus: Nije na razini OLED-a, Edge LED pozadinsko osvjetljenje
  • Ustupitelj i cijena: LG, www.lg.com/hr Cijena: 9.499,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG NanoCell ThinQ 55Nano863

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG NanoCell ThinQ 55Nano863 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.