Zabavom u pokretu otvoren 9. Mobility Day u Zagrebu

Zabavom u pokretu otvoren 9. Mobility Day u Zagrebu

Počela je deveta po redu konferencija Mobility Day, gdje će mnogobrojni gosti predstaviti svoja razmišljanja i projekte. Aplikacije su mrtve, mobilna rješenja ispred svega, big data i cloud, poruke i notifikacije te zabava u pokretu pet su globalnih mobilnih trendova koje bi, prema keynote predavaču Damiru Tomičiću, mobilni developeri morali apsolvirati.

"Ako nemate servis, ne trebate aplikaciju", rekao je Tomičić u otvornom predavanju devete mobilne konferencije Mobility Day, "Zabava u pokretu - budućnost mobilnosti za globalne brandove". 

"Vrlo jednostavno je napraviti mobilnu aplikaciju. Jako, jako teško je napraviti jako dobru mobilnu aplikaciju." - nadodao je suosnivač i direktor Axinoma. Od razvojnih tehnologija preporuča HTML5 i JavaScript, zagovara upotrebu skupljenih podataka o korisnicima u svrhu individualnog prilagođavanja usluge te smatra da su poruke i notifikacije današnja odlična alternativa klasičnoj korisničkoj podršci. No najveća zarada se, po njemu, skriva u kvalitetnom digitalnom sadržaju - filmovima, glazbi, knjigama i ostalima medijima zabavnog karaktera. Sadržaj je kralj i jedina stvar za koji će korisnici novih generacija izdvojiti novac.

Jedna od kompanija koje su se predstavile na uvodnom predavanju su i HP koji u zadnje vrijeme otpušta radnike. Što se tiče regionalnog stanja nedavno su zatvorili poslovanje u Ljubljani, ali ostavili su one u Beogradu i Zagrebu. 
Predavač je bio HP-ov Primož Polnar, voditelj cijele nove Adriatic regije koja se proteže sve do Malte.
HP ulaže mnogo više u razvoj nego prije par godina. Okrenuti su prema stvaranju drugačijeg način biznisa. Vraćaju 75% zarade u R&D, kako bi se vratili na stare staze inovacija.
U prvom tromjesečju sljedeće godine se očekuje jača HP-ova ofanziva na tržište 3D printanja. Novi modeli, koji su još u fazi prototipova, će imati i 100 puta brže printanje nego trenutno dostupni printeri. Coca-Cola i HP po cijelom svijetu vode kampanju printanja imena na Coca-Cola bočice.
Suprotno očekivanjima, printeri bilježe rast od 3% na svjetskoj razini, dok cijelo tržište broji 230 milijardi dolara. HP-ov biznis proizvodnje laptopa broji 340 milijardi dolara, dok se nova kategorija, 3D printeri, tek uvodi. HP očekuje tržište u vrijednost 10-30 milijardi dolara u sljedećih par godina.
Američka kompanija teži biti prva u svim kategorijama u koje dolazi, pa tako i vraćanje na prvo mjesto u computing biznisu. Uz veliku bazu od 14.000 patenata, HP samo ove godine planira uvrstiti dodatnih 400 patenata.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.