Windows 10 dolazi na Xbox One od 12.studenog

Windows 10 dolazi na Xbox One od 12.studenog

Microsoftov operativni sustav, uz kojeg se najviše vežu uređaji poput računala ili prijenosnika, uskoro dolazi i na njihovu igraću konzolu.

Xboxov Phil Spencer najavio je da 12.studenog dolazi veliko ažuriranje, među kojima će biti i redizajnirano sučelje Windowsa 10. Sučelje će sada sličiti Windows 10 sustavu kakav se koristi na računalima i tabletima, uz modificiranje za velike ekrane. Prisutni će biti vertikalni klizni home ekran, pull out bočni paneli za notifikacije i prečace.

Xbox update 11mj.2015 3

Među ostalim opcijama su i kompatibilnost unatrag, jedna od najtraženijih opcija. Ovo podrazumijeva da će igre s prethodne konzole (Xbox 360) biti kompatibilne za igranje na Xbox One konzoli, što će dvostruko povećati broj igara za tu konzolu, navodi službena stranica Xboxa. Radi i s igrama na disku i digitalnim verzijama.

Xbox update 11mj.2015 2

Ovo ažuriranje navodi se i kao najdruštvenije ažuriranje konzole ikada, zbog stavljanja u fokus društvenih aktivnosti, praćenje stanja i poruka u novom Game Hubu. Također, više društvenih zbivanja poboljšano je i novim Community područjem. Najavljeno ažuriranje Cortane i dalje je obećano sljedeće godine.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.