Zadnja godina prodaje računala s predinstaliranim Windows 7 sustavom

Zadnja godina prodaje računala s predinstaliranim Windows 7 sustavom

Microsoft je retailerima dao još godinu dana za prodaju PC-a s predinstaliranim Windows 7 OS-om.

Koliko god mu u sadašnjem trenutku kao najvažnija stvar u životu bila promocija Windowsa 10, Microsoft je stigao nadograditi svoj "Windows lifecycle" dokument u kojem komunicira "životne cikluse" svojih operativnih sustava.

U "apdejtanom" dokumentu Microsoft navodi da ćete PC računalo s predinstaliranim Windowsima 7 moći kupiti najkasnije do 31. listopada 2016. godine.

Čitajući između redova, mogli bismo ustvrditi da je Microsoft i time priznao da je Windows 8 bio svojevrsni promašaj, jer će Windowsi 7 biti povučeni iz prodaje kasnije nego "osmica", te na isti dan kada i Windows 8.1.

Valja naglasiti da se ovo odnosi na predinstalirane kopije Windows 7 Professional OS-a, jer su druge inačice Windowsa 7 već povučene s tržišta.

Ukoliko planirate koristiti Windowse 7 još dugo vremena iza studenog 2016. na svojem računalu, vjerojatno će vam biti drago čuti informaciju da ćete produženu podršku (extended support) za njih imati do 14. siječnja 2020., te ćete licencu moći prenijeti na drugo računalo sve do tog datuma.

Nakon toga, "sedmica" će biti upokojena kao i Windows XP, jedan od najomiljenijih operativnih Windows sustava svih vremena po mišljenju mnogih korisnika.

Izvor: Vidi.hr

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.