Sony je potvrdio rađenje Playstation 2 emulatora za Playstation 4

Sony je potvrdio rađenje Playstation 2 emulatora za Playstation 4

Kompanija je u razgovoru za WIRED prošli tjedan službeno objavila kako rade na emuliranju Playstation 2 naslova za Playstation 4.

Microsoft je s nedavnim ažuriranjem i sam omogućio kompatibilnost unazad svojoj zadnjoj konzoli, Xbox Oneu. Ovo podrazumijeva da će igre s prethodne konzole (Xbox 360) biti kompatibilne za igranje na Xbox One konzoli, što je dvostruko povećalo broj igara za tu konzolu.

Sada i Sony službeno potvrđuje i da oni rade već dugo vrijeme na kompatibilnosti unatrag, i to ne za prethodnu konzolu.

Sonyev predstavnik potvrdio je da rade na tehnologiji emuliranja kojom bi donijeli PS2 igre na njihovoj trenutnoj konzoli. Izvješća navode kako se na ovom skoku PS2 na PS4, ignorirajući trojku, radi još od početka prošle godine. PS2 konzola bila je Sonyeva najpopularnija gaming platforma, prodavši se u više od 157 milijuna primjeraka. Portanje klasičnih igara (kao Gran Turismo 3, Final Fantasy X itd.) pomoglo bi u prodaji zastarjelih naslova i njihovom oživljavanju, te povećavanju repertoara igara za PS4.

Nedavno su izašle prve PS2 igre s novom tehnologijom emuliranja koje se izvode na PS4. Radi se o bundleu Star Wars igara, Star Wars: Battlefront (ne misli se na najnoviju igru), Super Star Wars, Racer Revenge, Jedi Starfighter i Bounty Hunter, navodi Wired.

Zadnje tri igre, sudeći prema Digital Foundryu, nisu samo obični portovi, jer su pokazali velik broj znakova da rade na emulacijskom softveru.

Puno je pitanja kako će to sve skupa izgledati (s obzirom na 1080p rezoluciju), koje igre će prve izaći itd., no osim Sonyeve potvrde da rade na emulaciji nisu ništa drugo spomenuli. 

U novom broju časopisa Vidi (br. 237) možete pročitati i recenziju najnovije Star Wars igre, Battlefront.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.