Aplikacija Cortana u beta fazi za iOS

Aplikacija Cortana u beta fazi za iOS

Beta testeri započeli su isprobavanje Cortana aplikacije za Appleovu mobilnu platformu.

Svega mjesec dana nakon što je Microsoft počeo s prijavama za beta testiranje svog glasovnog asistenta, kompanija je odabranim testerima počela isporučivati probnu inačicu Cortana aplikacije za iOS.

U odnosu na konkurenciju Cortana slovi i kao jedna od najduhovitijih i zabavnijih asistenata. Evo neki od primjera njene vrckavosti.

"May the force be with you."

Odgovor: "Dont try to frighten us with your sorcerers ways, Lord Vader."

Rani build aplikacije distribuira se kroz TestFlight, servis namijenjen developerima, koji korisnicima iOS-a omogućuje testiranje aplikacija prije javnog lansiranja, navodi službena stranica Microsofta.

Microsoft od testera traži da postave Cortana podsjetnik (reminder) na svoj Windows 10 PC i pogledaju kako radi na iPhoneu, te da komuniciraju s virtualnim asistentom/asistenticom i prate kako odgovara na njihove upite.

U kolovozu ove godine Cortana je došla i na Android u obliku javne bete, pa je samo pitanje dana kada će ju Microsoft službeno lansirati na Googleovu i Appleovu platformu. Ako ne prije, onda bi mogla stići u paketu uz lansiranje mobilne inačice Windowsa 10.

Naš test i usporedbu digitalnih asistenata možete pročitati ovdje.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.