MWC 2016: Epic Games pokazao tehnološki demo ProtoStar

MWC 2016: Epic Games pokazao tehnološki demo ProtoStar

Epic Games je prezentirao novi tehnološki demo koji se bazira na četvrtoj inačici Unreal Enginea.

Prilikom predstavljanja novog Samsungovog Galaxy S7, Epic Games je pokazao 3D tehnološki demo ProtoStar, s Unreal Engineom 4 i novim Vulkan API-jem (aplikacijsko programsko sučelje). Demonstiran je na novom Galaxyu S7 i predstavlja prvu aplikaciju koja koristi Vulkan API za mobitele. 

ProtoStar 2 770x433 749012660

Unreal Engine 4 je besplatan za sve, a jedina naknada je plaćanje pet posto od prodaje. Sposoban je za rađenje od 2D mobilnih igara, pa do blockbustera i VR-a.

parisShowcase min 660x430 1351413015

Grafički API Vulkan je službeno izašao prošli tjedan, a prva igra koja je imala čast predstaviti se u novom API-ju bila je hrvatska igra CroTeama "Talos Principle".

Sada je predstavljen ProtoStar koji dodatno pomiče granice mobilne grafike. U tehnološkom demou predstavljene su mnoge nove opcije, kao što je privremeni anti-aliasing, visoko-kvalitetna ASTC (prilagodljivu skalabilnu) kompresija tekstura, visoko-kvalitetna mobilna dubina pogleda (kreiranje objekata u fokusu i izvan fokusa), refleksija za dinamične objekte itd.

Ovaj demo nastao je u suradnji Epic Gamesa i Samsunga. Kako to izgleda možete pogledati dolje.

Vulkan u Unreal Engine 4 daje developerima više kontrole na mobilne grafičke procesore. Koristeći Vulkan pruža im se poseban debug layer, gdje mogu lakše i detaljnije vršiti promatranje koda i rješavanje problema.

Sljedeći video odnosi se na developere koji objašnjavaju pokazani tehnološki demo ProtoStar.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.