Microsoft najavio cross-network play, mrežno igranje konzolnih i računalnih igrača

Microsoft najavio cross-network play, mrežno igranje konzolnih i računalnih igrača

Microsoft je najavio novu mogućnost za vlasnike Xboxa, cross-network play, kojim će se omogućiti mrežno igranje računalnih i konzolnih gamera.

Developeri koji rade igre za Xbox i Windows 10 moći će iskoristiti ovu opciju, dok će biti potreban pristanak i suradnja Sonya kako bi se omogućilo igranje i Playstation 4 igrača. Putem Xbox Livea igrači na Xbox Oneu i Windowsu 10 moći će igrati s igračima na drugim mrežama - uključujući druge konzole i računalne mreže, navodi se u službenom priopćenju.

Sam Microsoft izjavio je kako postoji otvorena pozivnica drugim mrežama koje se žele priključiti ovom sustavu, davajući sugestije Sonyu i drugim proizvođačima konzola da se priključe i da daju mogućnost igranja na mreži, bez obzira na vrstu konzole. Za sada Sony nije dao nikakav službeni odgovor.

Prva najavljena igra koja će podržati cross-network igranje je Rocket League, zanimljiva i vrlo uspješna mješavina vožnje i igranja nogometa.

Ovakav Microsoftov potez promijenit će budućnost mrežnog igranja, no ukoliko se s tim slože developeri i proizvođači konzola. Ovim otvaranjem sustava mrežnog igranja prema svim konzolama i računalu nestat će velike granice koje su ih dijelile, no otvorit će se pitanja oko igara i onih koje će biti dopuštene za igranje u ovakvom sustavu. Kombinacija tipkovnice i miša još uvijek ima mnoge prednosti u odnosu na gamepad, pa će biti zanimljivo kako će developeri doskočiti ovom problemu.

  

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.