Adobe Premier Pro dobiva alate za editiranje VR-a

Adobe Premier Pro dobiva alate za editiranje VR-a

Kompanija Adobe predstavila je nove opcije koje će uskoro biti dodane na njihov set aplikacija pod imenom Creative Cloud.

Među novim opcijama koje program Premier CC dobiva su novi alati za poboljšanje slike, alati za audio produkciju, ali i za sve popularniju VR tehnologiju.

Nova verzija Creative Clouda uključuje ažuriranje Premiera s kojim dolaze alati za mogućnost rada s VR video datotekama. Putem field of view načina korisnik će tako moći vidjeti preview videoisječaka ravno na svoj desktop, na onaj način kako bi se i inače prikazao u bilo kojem VR HMD-u.

Ostala ažuriranja uključuju lakši pristup Adobe Stock knjižnici, mogućnost editiranja prilikom prenošenja video i audio datoteka u pozadini, poboljšan Lumetri alat za postavke boja u videu itd.

Audition CC dobiva Essential Sound panel putem kojeg se može prilagođavati razina zvuka, čime se olakšava mogućnost miksanja zvukova. Također, ugrađen je i novi video i audio preview engine koji će pomoći u glađem puštanju previewa. Za još lakšu animaciju redizajniran je i Character Animator te je uključen novi proxy workflow koji olakšava rad sa sadržajima poput HDR, HFR i 8K medijskih datoteka.

Creative Cloud dostupan je jedino kao mjesečna pretplata od 50 američkih dolara (oko ), a sva ažuriranja doći će automatski aktivnim korisnicima početkom ljeta.

Adobe Creative Cloud i njegovi video alati popularni su i među filmskim studijima, a zadnji od njih bio je 20th Century FOX-ov blockbuster Deadpool. Neki od narednih produkcija su i nova serija za Netflix od David Finchera, Mindhunter, te 6 Below redatelja Scotta Waugha.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.