Google uložio 500 milijuna dolara u AR i Magic Leap

Google uložio 500 milijuna dolara u AR i Magic Leap

Magic Leap je objavio novi demo video u kojem prezentiraju svoju tehnologiju "miješane stvarnosti".

Tvrtka Magic Leap razvija svoj sustav proširene stvarnosti, a putem naočala moći će omogućiti da na njihovom zaslonu korisnik dobiva hologramske sadržaje koji se miješaju sa stvarnim okolišem u kojem se nalazi.

Sredinom veljače kompanija je najavila i softver Orion, koji je zadužen za praćenje pokrete ruke za VR i AR.

Radi se o nečemu vrlo sličnom Microsoftovom HoloLensu, s tim da Magic Leap navodi da je njegov sustav puno kvalitetniji i tehnološki drugačiji od HoloLensa.

Najveću reklamu za tvrtku Magic Leap je zapravo privukla vijest da je u nju Google uložio 500 milijuna dolara, a među članovima upravnog odbora nalaze se redatelji Peter Jackson i Googleov šef Sundar Pichai.

Najnoviji video pod nazivom "A New Morning" prezentira neke nove mogućnosti stapanja hologramskih sadržaja i stvarnog prostora, prikazujući neke uobičajene radnje korisnika poput čitanja poruke. Magic Leap objašnjava svoju tehnologiju "miješanom stvarnosti", te da se ne temelji na razdvajanju zrake koja reflektira svjetlo na korisnikove oči kao HoloLens, jer to otežava fokusiranje korisnika na dalje i bliže objekte.

Umjesto toga Magic Leap "koristi trodimenzionalnu komponentu koja u sebi ima vrlo male strukture, te su mu dali mogućnost protoka fotona koji na kraju kreiraju signal digitalnog svjetlosnog polja".

Za sada još nisu objavili kada bi se mogao pojaviti prvi developerski model njihovih naočala, no možda će Googleova investicija dodatno ubrzati stvari.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.