Samsung predstavio aplikaciju za zaštitu vida

Samsung predstavio aplikaciju za zaštitu vida

Aplikacija Safety Screen pomaže korisnicima držati mobilni uređaj na idealnoj udaljenosti.

Samsung Electronics je predstavio aplikaciju Samsung Safety Screen, koja pomaže korisnicima, a posebno djeci, da svoj mobilni uređaj drže na udaljenosti koja je sigurna za njihov vid.

Besplatna aplikacija Samsung Safety Screen dostupna je za sve Android uređaje u Google Play trgovini, a roditelji je mogu zaštititi pomoću lozinke. Zahvaljujući naprednom softveru za prepoznavanje lica, kada se uređaj drži preblizu očima pojavi se prijateljska animacija i isključi zaslon, koji se zatim ponovno aktivira kada se uređaj odmakne na najmanju preporučenu sigurnu udaljenost od očiju.

Prema podacima Vision Councila, američke neprofitne udruge proizvođača i dobavljača optičkih pomagala, kratkovidnost, koju znanstvenici pripisuju kombinaciji faktora genetike i okoliša, u koje spadaju i aktivnosti povezane s dugotrajnim gledanjem u mobilne uređaje s male udaljenosti te smanjenoj izloženosti prirodnom svjetlu, sve je češća pojava. Naprezanje očiju povezano s mobilnim uređajima također može utjecati na vid djece i mladeži, uzrokujući zamor očiju prilikom dugotrajne neprekidne upotrebe.

"Korištenje elektroničkih uređaja, poput mobilnih telefona i tableta je u iznimnom porastu kod svih dobnih skupina. Ljudi ih koriste u zabavne svrhe, za. gledanje filmova i igranje igara, a u posljednje vrijeme sve više i za obrazovanje, budući da su mnoge škole uvele korištenje tablet računala u svakodnevnu nastavu. Primijetili smo da djeca koja provode sve više vremena koristeći mobilne uređaje na udaljenosti preblizu očima, što može uzrokovati oštećenje vida. Stoga, danas predstavljamo inovativnu aplikaciju koja pomaže zaštititi oči naših korisnika, opominjući ih da drže svoje uređaje na sigurnoj udaljenosti" - naglasio je Tarek Sabbagh, voditelj odjela za IT i mobilne tehnologije tvrtke Samsung Gulf Electronics.

Aplikaciju su zajednički razvili Samsung Gulf Electronics i agencija Leo Burnett MENA, a nedavno je osvojila i nagradu Dubai Lynx.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.