Steam krenuo i s uslugom posuđivanja filmova

Steam krenuo i s uslugom posuđivanja filmova

Valve i Lionsgate potpisali su partnerstvo kojim će omogućiti filmove putem Steam platforme.

Valve sa svojom Steam platformom u posljednje vrijeme širi svoje digitalne sadržaje na područja i izvan gaminga. Nedavno smo imali priliku vidjeti i lansiranje VR aplikacije koja je omogućavala isprobavanje dizajna kuhinje.

Nakon što je nedavno pružio i besplatni program za stvaranje VR desktopa, sada je najavio i ulazak u filmske "vode", putem biznisa distribucije filmova.

Ovih dana potpisali su ugovor s prvim velikim distributerom filmova Lionsgateom, čime će se na Steamu naći više od 100 njihovih naslova. Naslovi uključujući blockbustere iz serijala Hunger Games (Igre gladi), The Saw (Slagalica strave), Twilight (Sumrak) i Divergent (Različita). Sam Liongate prošli tjedan objavio je i svoje financijsko stanje, navodeći kako su ostvarili prihod od 2,40 milijardi američkih dolara.

Većina tih naslova će zasad biti dostupna korisnicima u Americi, dok će europski korisnici imati pristup samo manjem dijelu. Više naslova će biti dodano u skladu sa širenjem partnerstva diljem svijeta. Steamovi korisnici će moći vidjeti video na svim Steamovim podržanim platformama, što uključuju Windows, Mac, Linux, SteamOS i SteamVR.

Cijene filmova se za europske korisnike kreću se između 3,49 i 5,59 eura, no to nije trajno vlasništvo, već samo najam na 48 sati.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.