Sony objavio prodaju 40 milijuna PS4 konzola

Sony objavio prodaju 40 milijuna PS4 konzola

PS4 konzola se prodaje bolje i od samih Sonyevih projekcija i očekivanja.

Sonyeva divizija za igre, objavila je da je prodaja PlayStation 4 konzole dosegla 40 milijuna jedinica, a tijekom protekle fiskalne godine, zarada od prodaje PS4 narasla je za 11,8 posto u odnosu na godinu dana prije.

Prema fiskalnom izvještaju Sonya, broj konzola prodanih tijekom 2015. godine iznosi 17,7 milijuna, dok ih je tijekom 2014. prodano 14,8 milijuna, što je trend kakav se rijetko viđa na tržištu igraćeg hardvera. Sony također navodi da su mu prihodi vezani uz PlayStation Network dosegli 4,5 milijardi eura za prošlu fiskalnu godinu, što je povećanje u visini od 2,9 milijardi eura u odnosu na godinu dana prije.

Tvrtka je ujedno potvrdila pad prodaje PlayStation 3 konzola, što ne čudi obzirom da stara konzola više nije u fokusu Sonya, koji navodi da su brojke o prodaji PS4 čak premašile njihova očekivanja

Što se tiče budućih planova za konzola, "šuška" se kako se radi na novoj inačici PS4 (PS4.5) konzole koja će navodno imati mogućnost izvođenja i prikazivanja igara u 4K razlučivosti na 4K TV zaslonima i VR sustavu. Nova 4K inačica Sonyeve konzole razvija se pod kodnim imenom NEO. Računa se kako će se prodavati po cijeni od 399 dolara (oko 2.649 kn).

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.