Google I/O 2016: Najavljene aplikacije za dopisivanje i videopoziv, Allo i Duo

Google I/O 2016: Najavljene aplikacije za dopisivanje i videopoziv, Allo i Duo

Na svom eventu Google je predstavio i dvije nove aplikacije za dopisivanje sa zanimljivim mogućnostima.

Na svojoj Google I/O 2016 konferenciji za developere, Google je predstavio nove mobilne aplikacije Allo i Duo koje bi trebale unaprijediti, olakšati, automatizirati i ubrzati komunikacije, odnosno sustav poruka i video poziva.

Za Allo kažu da je to aplikacija za pametne poruke koja olakšava konverzacije i čini ih izražajnijim. Ona se temelji na broju telefona, što znači da vam omogućuje stupanje u kontakt s bilo kim iz vašeg telefonskog imenika, a uz integraciju strojnog učenja donosi pametne značajke koje će vam još više unaprijediti konverzacije.

Allo posjeduje Smart Reply značajku koja omogućuje automatsko odgovaranje na poruke, a napravljena je tako da tijekom vremena uči od vas, te nudi sugestije koje odgovaraju vašem stilu komuniciranja, pa će na primjer otkriti jeste li osoba koja koristi izraz "haha" ili "LoL", a kako će vrijeme prolaziti, biti će sve uspješniji u "glumljenju" vaše ličnosti, navodi Vidi.hr. Smart Reply također radi i sa slikama, pa može ponuditi sugestije koje su u korelaciji s onim što se nalazi na njima. Aplikacija u sebi posjeduje Google Asistenta, što znači da svoje poruke nećete uopće morati tipkati, već ćete ih diktirati, ili dopustiti digitalnom asistentu da ih sam "smišlja" i šalje prijateljima kao vaš osobni chat-bot sekretar. U aplikaciju je ugrađen i "Inkognito mod", u kojem će vam chatovi biti zaštićeni end-to-end enkripcijom i diskretnim notifikacijama.

Google Allo

Može li Allo ozbiljnije konkurirati na tržištu kojim vladaju Whatsapp, Viber i drugi servisi za sada je teško prognozirati.

 

Duo aplikacija za savršene video pozive

Googleova nova aplikacija trebala bi funkcionirati savršeno bez obzira imali brzu ili sporu konekciju. Google je na svojoj Google I/O 2016 konferenciji predstavio i aplikaciju za video pozive pod nazivom Duo, za koju tvrde da je kvalitetnija od svih postojećih koje se danas nalaze na tržištu.

Za Duo kažu da je brza "jedan-na-jedan" video aplikacija namijenjena svakome, bez obzira koristio Android ili iOS gadgete, te bez obzira imao brzu ili sporu konekciju, pa će vam kako tvrde, omogućiti vrlo kvalitetne video pozive bez obzira nalazite li se u Umagu, Karlovcu, New Delhiju ili New Yorku. Poput Allo aplikacije, Duo se također temelji na broju telefona, što znači da vam omogućuje uspostavljanje poziva sa svakim u vašem imeniku s kim želite održati video chat seansu.

VIDEO Duo aplikacija za savrsene VP

Jedna od značajki koje posebno ističu je Knock Knock, koja vam donosi live preview videa pozivatelja prije nego što odgovorite na poziv. To znači da ćete prije uspostave veze vidjeti tko je s druge strane, što radi i gdje se nalazi, pa ćete shodno tome odlučiti hoćete li video-chatati s njim. Google kaže da se Duo videopozivi održavaju u izvrsnoj HD kvaliteti do 720p, te vrhunskoj kvaliteti zvuka, a komunikacijski sustav je napravljen tako da radi dobro i na zagušenim i sporim mrežama, pa će vam čak i u uvjetima limitirane propusnosti optimizirati kvalitetu slike i zvuka, kako biste mogli imati najbolju kvalitetu koja je moguća u tim uvjetima.

Pored toga kažu da Duo omogućuje i brze tranzicije između mobilnih mreža i WiFi-a pa se nikada nećete morati brinuti na kojoj se mreži nalazite, navodi Vidi.hr. Kao i u slučaju s Allo aplikacijom, Duo video komunikacije su zaštićene zbog očuvanja privatnosti i sigurnosti end-to-end enkripcijom.

Google Duo

Googleova nova video aplikacija će biti dostupna ovog ljeta i to za Android i iOS platforme, a već se sada možete predregistirati za nju putem ove poveznice u Google Play trgovini.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.