Computex 2016: QNAP pokazao pregršt novih NAS-a, među kojima je i nova TVS-x82T serija

Computex 2016: QNAP pokazao pregršt novih NAS-a, među kojima je i nova TVS-x82T serija

Na Computexu 2016 našao se i QNAP, koji je kod nas najpoznatiji po svojim NAS uređajima.

Kompanija je na svom štandu pokazala mnogobrojne svoje proizvode, kao što su privatna IoT cloud platforma, široki raspon NAS rješenja, SMB pohranu, poslovne pohrambene centre i ostalo.

Među njima najavljeni su i novi NAS-ovi koji su pogonjeni najnovijim Intelovim procesorima šeste generacije i3/i5/i7. Njihov novi TVS-x82T Thunderbolt 2 NAS sadrži komponente koje poboljšavaju efikasnost rada, uključujući SATA M.2 SSD i 2,5-inčni SSD koji ubrzavaju video editiranje. Omogućeno je i do 20 Gb/s bandwidtha kojim se dopušta simultani 4K video transfer i ekran. Spajajući visoki kapacitet i skalabilnu pohranu, TVS-x82T je NAS koji kompanija opisuje kao najbolje rješenje za spremanje terabajta podataka i backupova za video studije.

Njihov TS-831X s četiri jezgre pruža snažnu i pristupačno NAS rješenje, a putem dva ugrađena 10GbE SFP+ porta ubrzava aplikacije koje trebaju brzi i veliki bandwidth. Ima osam ladica i podržava VJBOD za proširenje kapaciteta pohrane drugog njihovog NAS-a i Container Stationa.

Od ostalih stvari predstavili su i TES-x85U seriju snažnih poslovnih NAS-ova. Oni ekskluzivno rade na FreeBSD-based QES ili Linux-based QTS operativnom sustavu. Pogonjen je Intelovim Xeon D procesorom, dolazeći s dva ugrađena 10Gbe SFP+ portova. Namijenjen je poslovanjima koji trebaju fleksibilno dostaviti operativne sustave za svoje potrebe i ciljeve.

Njihov Hybrid Backup Sync predstavlja kljućnu aplikaciju za stvaranje backupa i spašavanje podataka. U jednoj aplikaciji tako nalazi se backup, obnova i sinkoronizacija. Ovo čini transfer podataka na lokalnu, udaljenu ili cloud pohranu na vrlo jednostavan način.

Nema nikakve informacije o cijeni, dok će se dostupnost objaviti za svaki od ovih proizvoda posebno.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.