HTC planira poslovni model za Vive headset, Vive BE

HTC planira poslovni model za Vive headset, Vive BE

Nakon što je svoj novi headset namijenio za korisnike, HTC sada radi i na poslovnom modelu Vivea.

Nakon lansiranja svojeg HTC Vive uređaja početkom travnja po cijeni od oko 800 dolara, HTC se sada okreće i poslovnom sektoru, najavivši tako rad na Vive BE (Business Edition).
Uključuje komercijalno licenciranje, što znači da kompanija sada može ostvariti zaradu od Vivea bez gubljenja garancije (kao što je bilo do sad s "običnim" Viveom koji je ipak usmjeren na gaming i zabavu). U paket je uključeno ograničenih 12 mjeseci (s nekim granicama i iznimkama) i Business Edition podrška. Po svemu i nema neke razlike od korisnične verzije paketa, osim u dva dodatna jastučića.

U cijenu od 1200 dolara (oko 8.040 kn) tako je uključen headset, četiri jastuka za lice (dva uska i dva široka), dva bežična kontrolera, dvije bazne stanice, slušalice, kablove, link box, punjači i dodaci. Paket će biti dostupan u ovom mjesecu u americi, Kanadi, Britaniji, Njemačkoj i Francuskoj. Širom svijeta se očekuje u sljedećim tjednima.

Krajem travanja kompanija je objavila stvaranje VR akceleratora kojim žele dodatno unaprijediti VR okružje. Vive X nudi razne vrste pomoći startupovima koji se bave (ili će tek se baviti) razvojem VR projekata i tehnologija, uključujući i financijsku potporu. Između ostalog nude i mogućnost networkinga, edukacije i mentorstva za one koji se žele prijaviti.

Naš test Vivea možete pročitati u ovom broju časopisa (br. 243).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.