Xbox Wireless stiže i na računala - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Xbox Wireless stiže i na računala

Xbox Wireless stiže i na računala

Microsoft je na ovogodišnjem Gamescomu najavio nove korake prema poboljšanju simbioze igranja na računalu i konzoli, podižući ljestvicu sada i na planu bežičnosti.

Ovog puta Microsoft je najavio Xbox Wireless program kojim žele spojiti Xbox One dodatke na korisnikovo računalo, čime bi reducirali sve te silne žice uređaja. Prvo najavljeno računalo koje će imati ovu mogućnost je Lenovo IdeaCentre Y710 Cube. U njegovom kućištu integriran je njihov bežični adapter, što predstavlja prvi službeni put da je to napravljeno. Zahvaljujući ovom programu, računalo podržava sve dodatke od konzole kao što su Xbox Wireless kontroleri, headsetovi itd. U planu je i suradnja s mnogim drugim proizvođačima perfierija poput HyperX-a, Lenova, Razera, Mad Catza, Turtle Beacha, Astroa itd.

XboxWirelessInline1

Prednosti ovog programa nad drugom metodom spajanja su niska latencija za osam uređaja istovremeno, cross-platformsko korištenje za računalo i Xbox One, podrška za stereo zvuk putem headseta i eliminiranje adaptera i žica.

Kompanija je također najavila i plan omogućavanja izravne integracije Xbox Wirelessa u same matične ploče od njihovih partnera. Za one koji bi htjeli imati ovaj adapter na svom računalu, Microsoft je objavio kako je Xbox Wireless Adapter for Windows dostupan i da se instalira na jednostavan način, kroz uključenje u USB port.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.