Panasonic predstavio LUMIX LX15 džepni 4K fotoaparat - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Panasonic predstavio LUMIX LX15 džepni 4K fotoaparat

Panasonic predstavio LUMIX LX15 džepni 4K fotoaparat

Panasonic je predstavio kompaktni fotoaparat za kreativne fotografe, model LUMIX LX15, sposoban za fotografiranje slabo osvijetljenih scena. Novi fotoaparat opremljen je brzim F1.4 objektivom i 1-inčnim senzorom.

LUMIX LX 15 je novi fotoaparat u Panasonicovoj high-end LX seriji kompaktnih fotoaparata. Opremljen je 4K video podrškom i nedavno razvijenim F1.4-F2.8 LEICA DC VARIO SUMMILUX sustavom objektiva s optičkim zoomom (3X) (35-milimetarski ekvivalent kamere: 24 -72mm). Objektiv propušta veliku količinu svjetla u fotoaparat, što omogućava iznimno brzo okidanje kako bi se zabilježile jasne i oštre fotografije čak i u scenama koje su slabo osvijetljene. Također, fotoaparat donosi i bokeh efekt, koji objekte fotografija i video zapisa čine još impresivnijima i upečatljivijima. Fotoaparat nudi 1-inčni MOS senzor sa 20.1-megapiskelnom rezolucijom, a sam MOS senzor doprinosi redukciji šuma te pojačava S/N omjer, što omogućuje kvalitetno i senzitivno fotografiranje čak i na ISO vrijednosti od 12800. Funkcija Random Filter granulira kromatski šum i stapa ga s fotografijom prirodnije nego ikad prije.

Za još veću brzinu reakcije i veću količinu mobilnosti, opremljen je brzim i preciznim autofokusom s DFD (Depth From Defocus) tehnologijom koja skraćuje vrijeme fokusiranja. Radi se o tehnologiji koja izračunava udaljenost predmeta fotografije putem procjene dvije fotografije različitog nivoa oštrine na 240 sličica u sekundi. Ovo poboljšanje na planu brzine i preciznosti još je jače kako se povećava otvor blende. Posjeduje i mogućnost brzog uzastopnog okidanja na 10 sličica u sekundi (AFS) / 6 sličica u sekundi za bilježenje objekata fotografije koji se jako brzo kreću.

Koristi 4K tehnologiju, podržavajući 4K PHOTO i 4K VIDEO kompatibilnost. Zahvaljujući prvom, korisnici mogu zabilježiti fotografije u situacijama u kojima je potrebno brzo reagirati na 30 sličica u sekundi i u ekvivalentnoj rezoluciji od 8 megapiksela - tako što će iz serije odabrati najfotogeničniju snimku i pohraniti je kao fotografiju. Fotoaparat je opremljen trima 4K funkcijama; 4K Burst Shooting, 4K Burst (Start/Stop) i 4K Pre-burst. Snima QFHD 4K video zapise u rezoluciji 2840x2160 na 30p / 25p (područje 50Hz) ili na 24p u sekundi u MP4 formatu, kao i Full HD 1,920 x 1,080 / 50 p video zapise u AVCHD Progressive ili MP4 (MPEG-4 / H.264) formatu s praktičnim full-time autofokusom.

Također nudi i opciju 4K Live Cropping u video zapisima koja omogućuje stabilno panoramiranje i zoomiranje. Zahvaljujući digitalnom funkcioniraju zoom objektiva, panoramiranje i zoomiranje na fotografijama i video zapisima djeluje prirodnije jer nema fizičkog pokreta objektiva. Ako je originalan materijal snimljen u 4K-u, korisnici od njega mogu izraditi Full HD video sa specijalnim efektima.

LUMIX LX15 2

Fotoaparat ima i makro fotografiranje kojom stvara makro snimke s minimalne radne udaljenosti od 3 cm (u širini). Opremljen je Post Focus funkcijom koja korisnicima omogućuje naknadno fokusiranje željenog dijela fotografije jednim dodirom prsta. To je posebno od koristi u situacijama kao što su makro fotografiranje, gdje se zahtjeva ekstremni fokus, ili kada se jednostavno želi promijeniti naglasak pojedine fotografije. Također, ova je funkcija od posebne koristi kod izrade makro fotografija sitnih predmeta kao što su insekti ili nakit, ili kod fotografiranja izraza lica. Tu je i Post Focus Stacking funkcijom koja omogućuje korisnicima da izrade više fotografija iz istog kadra na kojem su različiti dijelovi fokusirani - sva (ili pojedinačna) fokusirana područja zatim se stapaju u istu fotografiju.

LUMIX LX15 3

LUMIX LX15 može izrađivati fotografije u RAW zapisu i obraditi ih putem samog fotoaparata. Osim toga, prostor boja parametar (sRGB / AdobeRGB), parametar balansa bijele boje, parametri kompenziranja otvora, kontrasta, naglaska/sjene, saturacije, redukcije šuma i oštrine mogu se fleksibilno podesiti, dok se korisnici također mogu poslužiti i opcijama Photo Style, Intelligent D-range Control i Intelligent Resolution. Dva kontrolna prstena koja fotoaparat posjeduje - za fokus i otvor blende - omogućuju entuzijastima jednostavnije manualno podešavanje postavki kako bi dobili savršenu fotografiju. Korisnicima je na raspolaganju stavljena i popularna funkcija Creative Control. Ona posjeduje paletu od 22 filtra koji daju dodatnu zabavnu dimenziju digitalnom fotografiranju. Sada je moguće iskoristiti neki od filtara i u P/A/S/M načinu rada. Ponuđen je i 5-osni hibridni O.I.S. + (Optical Image Stabilizer) koji učinkovito uklanja učinak micanja ruke na konačnu fotografiju, neovisno o smjeru pokreta. Omogućeno je i brzo snimanje video zapisa na 120 sličica u sekundi (NTSC / FHD) ili na 100 sličica u sekundi (PAL / FHD) za video entuzijaste i izradu slow-motion video zapisa koji bilježe i najbrže kretnje.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.