NOVI VIDI: Sljedeća generacija PS i PC gaminga - 5.0 out of 5 based on 1 vote
NOVI VIDI: Sljedeća generacija PS i PC gaminga

NOVI VIDI: Sljedeća generacija PS i PC gaminga

Mada smo se malo gubili u VR svijetu nismo zaboravili testirati najbolji PC hardver i otkriti vam nove zanimljive priče.

Moramo priznati da smo ovaj mjesec bili izrazito aktivni u gamingu, no nije to bilo isključivo zbog zabave, već smo se i dobro naradili igrajući. Stoga možemo reći da je novi broj časopis Vidi br. 249 doista dobrim dijelom posvećen gamingu, no to ne znači da u njemu nećete pronaći hrpe drugih zanimljivih tema, hardverskih i softverskih testova i priča o domaćim uspjesima u ICT svijetu.

Kao što to jasno sugerira naslovnica, Sonyeva nova PlayStation 4 Pro konzola i PlayStation VR headset stigli su u naš Vidilab, te nije bilo nikoga iz redakcije, marketinga i tajništva tko nije poželio isprobati novu generaciju PS gaminga. Hardverom nabildana plejka 4 Pro uvodi Sonyev gaming u 4K i VR vode, te predstavlja alternativu VR gamingu kakav nude HTC Vive i Oculus Rift.

PS4 i PS VR VIDIClanakVelika

U novom Vidiju ćete saznati koliko se dobro PS4 Pro i PS VR nose s high-end VR konkurencijom, a nismo zaboravili ni usporediti konzolu s desktop računalom istog cjenovnog razreda kako bismo otkrili koliko se može nositi s njom. Dakako to se odnosi samo na gaming, jer je jasno da PC računalo nije igraća konzola, pa sigurno nećete kupiti plejku za profesionalnu obradu videa, izradu prezentacija ili pisanje tekstova za Vidi.

Kako ne biste pomislili da smo se prodali konzolama, odlučili smo napraviti i veliki usporedni test gotovih PC konfiguracija. Stoga smo skupili najzanimljivije konfiguracije iz hrvatskih trgovina i usporedili ih kroz Vidilabove detaljne benchmarke. Svakoj smo se konfiguraciji temeljito posvetili, pa prije kupovine nove gaming mrcine svakako pročitajte ovaj usporedni test.

Usporedni test konfiguracija VIDIClanakVelika

Također vjerujemo da će vam se dopasti i tema "Jeftina konfa", za koju smo vam odlučili pokazati kako možete složiti budžet gaming konfiguracije koje će dokazati da 1080p gaming nikada nije bio dostupniji nego danas. Naime, dolaskom grafičkih kartica AMD Radeon RX 460 i Nvidia GTX 1050 moguće je složiti izrazito jeftine igrače konfiguracije, bez da vam pate performanse u igrama.

Jeftini gaming PC VIDIClanakVelika

Ukoliko vam još nije dosta gaminga, no više vas zanima kako igrama pristupiti s druge, developerske strane i kako pritom zaraditi bez milijunskog budžeta kakav imaju Blizzard ili EA, otkrit će vam tema o video igrama kao servisima, u kojoj će vam uspješni hrvatski developeri objasniti kako i zašto poslovni model igara kao servisa mijenja igrače i industriju. Danas više nitko ne zazire od "free to play" igara ukoliko one donose zanimljiv sadržaj i gameplay, a cure i dečki iz Cateia Gamesa, Nanobita i Lion Game Liona se oko toga jako angažiraju pa im se trud isplatio.

Igre kao servisi VIDIClanakVelika

Nakon što je GoPro povukao svoj Karma dron zbog tehničkih poteškoća, Mavic PRO ima čisti put pred sobom kako bi osvojio tržište jednim od najzanimljivijih i najpraktičnijih potrošačkih rješenja toga tipa. Stoga smo ovaj sklopivi dron veličine tenisice morali detaljno pogledati ispod povećala kako bismo otkrili jesu li mu performanse, isplativost i opremljenost doista na tako visokoj razini kao što tvrdi DJI.

DJI Mavic Pro VIDIClanakVelika

Naravno, u novom broju nismo zaboravili ni softver, pa će vam možda biti zanimljiva naša tema o aplikacijama za udaljeni pristup računalu, a tu je i škola programiranja u kojoj ćete saznati kako prebacivati podatke iz SQL u NoSQL baze.

U našoj temi "Mobilni ured" odlučili smo napraviti pregled najboljeg hardvera za pojedinačna zanimanja, uz čiju pomoć će grafički dizajneri, ekonomisti, marketingaši, menadžeri, fotografi, programeri, DJ-evi, arhitekti, inženjeri, video montažeri, profesori, nastavnici i znanstveni novaci svoj ured, studio ili učionicu lako iznijeti izvan svojeg klasičnog radnog prostora.

mobilni ured VIDIClanakVelika

Ukoliko pokrećete svoj startup vjerujemo da će vas zanimati naša tema o Funderbeam platformi, pa ćete saznati kako Zagrebačka burza u suradnji s estonskom tvrtkom planira promijeniti način ulaganja u domaće startupe.

U našim posebnim prilozima časopisa pronaći ćete teme o IPTV-u i beskontaktnom plaćanju, a na "odjavnoj špici" nalazi se nova kolumna našeg Miroslava Ambruša-Kiša Maka koji će vam otkriti kakve veze ima otac raketa Wernher von Braun s ocem Dooma Johnom Carmackom.

Beskontaktno placanje VIDIClanakVelika

Obzirom da će ovaj broj Vidija biti na kioscima još i za Božić, svima koji ga slave iskrene čestitke!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.