Samsung Galaxy A8: Povoljnija inačica S8 u Hrvatskoj

Samsung Galaxy A8: Povoljnija inačica S8 u Hrvatskoj

Iščekivani Samsungov „budget-friendly“  mobilni telefon iz serije Galaxy A može se naći na policama hrvatskih dućana.

 

Iako su se gotovo sve specifikacije jeftinijeg „klona“ Samsungova flagshipa Galaxy A8 znale još u prosincu prošle godine, na predstavljanju u zagrebačkom Muzeju iluzija mogli smo ga po prvi puta isprobati.

Kvaliteta izrade je na nivou sa staklima s obje strane omeđenim aluminijskim okvirom a u ruci leži jako dobro. Zanimljivo je kako je na ovom uređaju Samsung po prvi puta odlučio staviti dvije kamere sprijeda (što danas nije velika novost), a jednu ostaviti straga. Radi se o dvije kamere od 16 i 8 MP s F1.9 te podrškom za Life Focus što korisnicima omogućuje namještanje bokeh efekta prije fotografiranja ili u postprodukciji. Stražnja kamera ima 16 MP te F1.7, a pored nje se nalazi čitač otiska prsta.

Poput flagship uređaja ima Infinity AMOLED display s omjerom stranica 18,5:9, ali ovaj puta s rezolucijom od 1080 x 2220 (gustoća piksela od 441 ppi) za razliku od S8 s nešto većom od 1440 x 2960 piksela. Manja rezolucija mogla bi pomoći pri očuvanju trajanja baterije. Oba mobitela dijele mogućnost always-on zaslona za prikaz svih potrebnih notifikacija bez značajnog trošenja baterije koja je kapaciteta 3000 mAh-a.

IMG 20180116 140548

A8 je pogonjen osmojezgrenim Exynos 7885 te s 4 GB rama, dok interna memorija iznosi 32 GB, ali je proširiva microSD karticama do 256 GB. Zanimljivo je kako A8 dolazi s mogućnošću umetanja dvije SIM kartice zajedno sa microSD-om.

Poput većine flagship uređaja dolazi s IP68 certifikatom što znači da može izdržati sat i pol ispod vode na 30 minuta.

Zasad će A8 doći s Android 7.1.1 (Nougat) OS-om, a moguća nadogradnja na Oreo mogla bi se očekivati tek po izlasku novog Samsungovog flagshipa.

Cijena će se kretati oko 3800 kuna, a moći će se naći u crnoj, zlatnoj i orhideja plavoj boji.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.