Windows 10 od danas dostupan u 190 država - 3.0 out of 5 based on 5 votes
Windows 10 od danas dostupan u 190 država

Windows 10 od danas dostupan u 190 država

Došao je i dan kad je službeno izdan novi operativni sustav Microsofta. Windows 10 od danas je dostupan u 190 država i to kao besplatna nadogradnja.

Puno je promjena i novotarija u novom sustavu pa krenimo redom. Windows 10 donosi inovacije poput CortaneXbox Appa i Microsoft Edgea te već poznato i osobnije iskustvo rada. Windows 10 najsigurniji su Windowsi do sad i predstavljaju uslugu koja se automatski ažurira novim inovacijama i sigurnosnim rješenjima, navodi priopćenje. Windows 10 pruža iskustvo koje će biti dostupno na širokoj paleti proizvoda poput osobnih računala, tableta, pametnih telefona, Raspberry PiXbox OneHoloLens i drugih – ova platforma trenutačno se testira na više od 2.000 uređaja i različitih konfiguracija. Novi virtualni dućan Windows Store i set alata Windows Software Development Kit također su od danas dostupni.

Ljudi diljem svijeta obilježit će lansiranje platforme Windows 10 na proslavama u 13 zemalja a čak i sam Microsoft poziva sve zainteresirane da podijele svoje planove, kojima žele unaprijediti svijet koristeći hashtag #UpgradeYourWorld te da glasuju za globalne neprofitne udruge tagirajuće njihove profile na društvenim mrežama hashtagovima #UpgradeYourWorld i #Vote na Instagramu, Facebooku i Twitteru, a koje će primiti donaciju što je hvalevrijedan potez.

„Nova era Windowsa počinje danas. Operativni sustav Windows 10 je od početka bio poseban, razvijen uz pomoć povratnih informacija 5 milijuna korisnika, a dostupan je kao usluga koja nudi i besplatne nadogradnje“, rekao je Terry Myerson, izvršni dopredsjednik Windows and Devices Group kompanije Microsoft.

„Windows 10 pruža još osobnije računalstvo s prirodnim, mobilnim i provjerenim korisničkim iskustvom. Drago nam je što zajedno s našim partnerima možemo pružiti najbolju Windows platformu do sad, koja će pomoći ljudima i organizacijama diljem svijeta da postignu velike stvari“.

Windows 10 nude brzo i poznato korisničko iskustvo zahvaljujući povratku starta (koji je mnogima nedostajao u prethodnoj verziji sustava sa pločama) i Live Tiles izbornika za trenutna ažuriranja najvažnijih informacija. Windows 10 uvodi poboljšanja starih programa Windows Defender i SmartScreen koji štite od virusa, malwarea i phishinga, ali i uvodi nove inovacije poput Windows Hello, koji pruža brz i siguran način pristupanja računu bez korištenja lozinki.

Windows 10 je osobniji i produktivniji zahvaljujući glasovnom upravljanju, gestikulacijama i korištenju olovke kojom se postiže prirodnija interakcija s osobnim računalom. Dizajnirani su kako bi savršeno radili s aplikacijama kao što su Office i Skype te omogućuju brzo prebacivanje s jedne na drugu aplikaciju i lakšu organizaciju uz pomoć opcija Snap i Task View.

Operativni sustav Windows 10 nudi mnogo novih iskustava kao što je i iščekivana Cortana (nazvana po liku iz Halo igara), osobni digitalni asistent koji olakšava traženje točnih informacija u pravo vrijeme, a koji se može pronaći na pametnim telefonima, osobnim računalima i tabletima.

Novi Microsoft Edge je internetski preglednik koji omogućuje brzo pretraživanje, čitanje, označavanje i dijeljenje internetskih sadržaja, zamijenjujući Internet explorer koji je bio prepun sigurnosnih rupa i hakerskih napada.
Integrirana Xbox aplikacija pruža Xbox iskustvo korisnicima Windows 10 platforme, spajajući prijatelje, računalne igre i dostignuća s konzola Xbox One na Windows 10 uređaje, čime dodatno pobljšavaju gaming zajednicu.
Continuum savršeno optimizira aplikacije i iskustva za normalne zaslone i zaslone osjetljive na dodir.
Prethodno ugrađene aplikacije poput Photos, Maps, nove Microsoft glazbene aplikacije, Groove te Movies&TV pružaju i dalje zabavne sadržaje. S OneDrive cloud uslugom, dokumenti se s lakoćom mogu ažurirati na svim uređajima.
Aplikacija Microsoft Phone Companion omogućuje spajanje iPhonea, Android i Windows phone pametnih telefona s Windows 10 uređajima pružajući time podršku i mobilnim korisnicima.
Nove aplikacije Office Mobile za Windows 10 tablete su također od danas dostupne u virtualnoj trgovini Windows Store. Razvijene za rad u pokretu, aplikacije Word, Excel i PowerPoint nude iskustvo prilagođeno radu s malim tabletima. Za potrebe zabilješki tu je aplikacija OneNote koja dolazi prethodno instalirana na operativnom sustavu Windows 10. Nadolazeća verzija Office desktop aplikacija (Office 2016) pružit će najbogatiju ponudu profesionalnih alata za stvaranje sadržaja. Ove aplikacije su optimizirane za monitore velikih dimenzija, prijenosna računala te 2 u 1 uređaje poput Surface Pro.

Novi alati za upravljanje i implementaciju pojednostavljuju upravljanje uređajima, pomažu u smanjenju troškova, čime će kompanije moći osnažiti svoja poslovanja snagom platforme u oblaku Microsoft Azure. Novootvorena virtualna trgovina Windows Store počela je primati nove aplikacije za Windows 10. Windows Store će raditi na svim Windows 10 uređajima te je jedinstveno mjesto na kojem će korisnici moći koristiti Cortanu, kako bi upravljali aplikacijama uz pomoć glasa te dobivali notifikacije u realnom vremenu. Sav sadržaj trgovine Windows Storea je potvrđen od strane kompanije Microsoft, kako bi se zaštitili uređaji.

Kao dodatak postojećim Windows 8.1 aplikacijama poput Netflixa, Flipboarda, Mint.com, “Asphalt 8: Airbornea” te The Weather Channela, Windows Store će pružiti neprestano ažurirane aplikacije Universal Windows Apps, koje uključuju Twitter, “Minecraft: Windows 10 Edition beta,” Hulu, iHeartRadio, USA TODAY, “Candy Crush Saga” te mnoge druge poput WeChat-a i QQ-a koje će uskoro biti dostupne. Besplatni programi nadogradnje biti će dostupni od 29. srpnja na Windows 10 platformama, a u trgovinama diljem svijeta će se moći pronaći sredinom kolovoza i rujna. Windows 10 uređaji bit će dostupni u trgovinama od 29. srpnja, a mnoštvo uređaja bit će dostupno u nadolazećim tjednima i mjesecima.

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.