MSI Afterburner preuzet sa stranica trećih strana vjerojatno ima Malware ili rudari kripto

MSI Afterburner preuzet sa stranica trećih strana vjerojatno ima Malware ili rudari kripto

MSI Afterburner poprilično je popularan program na gaming sceni zahvaljujući svojim mogućnostima da pokaže detalje o vašoj grafičkoj kartici, kao i kod automatiziranog overclockanja Nvidijinih kartica.

No, izgleda kako se u zadnje vrijeme našao na meti jer se pojavio velik broj web stranica koje pokušavaju imitirati originalnu. Početni dizajn je gotovo identičan, a jednom kada preuzmete softver, on će raditi kako bi i originalni softver radio.

U paketu ove verzije koju instalirate nalazi se i nekoliko dodataka, mahom malwarea ili samostalno preuzme i instalira softver za rudarenje Monero XMR kriptovalute i tako vam počne trošiti hardverske resurse, kao i električnu energiju.

Većina nas je čula onu priču da iz jednog ili drugog razloga možete iskoristiti računalne resurse dok računalo ne koristite jer "potencijalni resursi ostaju neiskorišteni, a besplatni su postojećim korisnicima", no ti resursi i te kako imaju svoju cijenu u obliku troška električne energije koja je sve viša, a današnja računala sve su gladnija sa laganih 400+ W potrošnje. 

Izgleda kako se lažne stranice provlače do korisnika sponzoriranim pretraživanjem gdje na vrhu Googleovih rezultata prvo imate "reklamne rezultate (ad)", a tek ispod prave. Da izbjegnete viruse, kliknite na pravi link, ili do Afterburnera idite preko MSI-jeve službene stranice.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MSI Afterburner preuzet sa stranica trećih strana vjerojatno ima Malware ili rudari kripto - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.