Apple A15 Bionic čipset ponovno dominira unatoč throttlingu

Apple A15 Bionic čipset ponovno dominira unatoč throttlingu

A15 Bionic donosi nova poboljšanja u performansama iako ostaje na 5 nm proizvodnom procesu.

Balansiranje sustava u malenom uređaju poput mobitela zahtjevan je zadatak prvenstveno radi generiranja topline koje se teško riješiti a da ne smeta samom korisniku. Jedino rješenje koje proizvođači imaju je throttlanje sustava, odnosno namjerno usporavanje kako bi se smanjila generacija topline.

Svi čipseti tako će dati najbolje performanse kada se tek pokrenu te imaju sobnu temperaturu. No, nakon nekoliko minuta korištenja, kada se krenu zagrijavati, performanse opadaju što se najbolje vidi na benchmarcima. Zato mnogi specijfično gaming mobiteli često dolaze i sa aktivnim hlađenjem kako bi smanjili throttlanje i tako pružili stvarnu snagu procesora kroz rad.

 

Dolazimo tako do novog A15 Bionic čipseta od Applea čije su performanse procurile putem benchmarka. Točnije, radi se o GFXBench-ovom Manhattan 3.1 benchmarku na kojem je novi A15 postigao prosječan framerate od 198 fps-a u prvom izvođenju, dok je ta vrijednost pala na manje od 150 fps-a u neposrednom drugom izvođenju.

Kako bismo sve stavili u kontekst, Appleov trenutni A14 Bionic, kao i nadolazeći Exynos 2200 sa AMD mRDNA grafičkom postižu oko 170 fps-a u prvom izvođenju, te performanse padaju do 130 fps-a u narednim izvođenjima testa kako se mobiteli griju.

Biti će zanimljivo kakve novosti Apple donosi sa novim čipsetom kako bi iskoristio bolje performanse.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple A15 Bionic čipset ponovno dominira unatoč throttlingu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.