Novi 16-pinski adapteri napajanja grafičkih kartica imaju problem s topljenjem

Novi 16-pinski adapteri napajanja grafičkih kartica imaju problem s topljenjem

Nvidia je na svojim novim RTX 4000 karticama stavila novi 16-pinski utor za napajanje koji predstavlja njihov novi standard, no izgleda da imaju ozbiljnih problema kod implementacije.

Naime, kroz taj utor sada standardno prolazi do 600 W električne energije, a ako ste ikada slagali računalo znate da se ta žica jednostavno mora savinuti prema dolje ili gore, ovisno o vašem cable managementu, no bitnije jer se utor često nalazi vrlo blizu staklene stijene kućišta te ne može nastaviti ravno.

Korisnici će ga naravno očekivano jednostavno morati savinuti, no izgleda da to rezultira pregrijavanjem konektora sa dovoljnom temperaturom da rastopi plastiku adaptera. Unutar svega par tjedana od lansiranja proizvoda već su se na internetu pojavile višebrojne slike rastopljenih adaptera što svakako zabrinjava.

Srećom, kod nas su nove RTX 4090 toliko rijetke da vjerojatno nećemo naletjeti na taj problem prije nego se riješi. Neki proizvođači napajanja najavljuju konektore unaprijed savijene na 90°, no činjenica da se tope ipak treba biti istražena.

Ovaj problem javlja se kod RTX 4090 grafičkih kartica s novim adapterima.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi 16-pinski adapteri napajanja grafičkih kartica imaju problem s topljenjem - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.