TCL 205: Zašto baš ovaj starter telefon - 5.0 out of 5 based on 2 votes
TCL 205: Zašto baš ovaj starter telefon

TCL 205: Zašto baš ovaj starter telefon

Cijena uz vrlo dobre mogućnosti glavni su razlozi za odabir entry-level telefona. TCL 205 po iznimno pristupačnoj cijeni nudi sve za prve Android korake

Da bi bio kvalitetan osobni suputnik, pametni telefon ne mora biti iznimno skup, niti nabrijan najmoćnijim specifikacijama. Za ulazni segment tržišta TCL je pripremio model 205 koji nudi set opcija koje nadmašuju vrlo povoljnu cijenu. Ovakav starter telefon pogodan je kao prvi uređaj kod mladih, za starije korisnike koji trebaju pouzdani model ili bilo kojeg drugog korisnika koji želi Android iskustvo, ali da ne mora izdvojiti prevelik novac.

 

Velika baterija, dobar hardver

Kod uređaja poput TCL 205 koji su ulazni modeli u smartphone segmentu, uvijek je važno fokusirati se na najbitinije stvari za korisnike. Jedna od njih je autonomija baterije, a za nju se kod ovog modela brine baterija od 4000 mAh koja će biti i više nego dostatna za cijeli dan, pogotovo ako se uzmu u obzir ostale specifikacije.

 

TCL native 3

Telefon dolazi sa štedljivim i dovoljno jakim osmojezgrenim procesorom koji će pokretati Android Go sustav bez problema. Ova light verzija Androida donosi puni paket naprednih Google aplikacija uključujući i asistenta, ali je pogodnija za starter telefone koji dolaze sa štedljivijim procesorima.

Uz čipset s osam jezgri, laganiju inačicu Andorid sustava pokreće i 2GB radne memorije dok se za spremišni prostor brine integrirana memorija od 32 GB, s tim da postoji opcija nadogradnje s microSD karticom od 128 GB.

 

Ekran i kamere

S prednje strane dominira ekran od 6,22 inča što je standardna veličina za današnje pametne telefone. Radi se o HD+ zaslonu IPS tehnologije koji ima dobre kutove gledanja i obrubljen je tankim okvirom. Ekran je zaštićen Corning Gorilla Glass 3 zaštitom. Na gornjoj strani ekrana nalazi se mala „kapljica“ u kojoj je smještena prednja kamera.

Tijelo telefona napravljeno je od plastike koja je sa stražnje strane perforirana laserski napravljenim linijama i ima glossy završnu obradu. Budući da je dizajn inspiriran svjetlom, pozadina presijava svjetlost ovisno o kutu gledanja, a zbog sitnih perforacija, telefon ima odličnu ergonomiju.

 

TCL native 2

Na stražnjoj strani uz proizvođačev logo nalazi se otvor za sustav kamera. Dnevne fotke s glavnom 13 megapiskelnom kamerom vrlo su dobre, dok je za popularni portret/bokeh efekt uz glavnu kameru tu 2 MP dubinska kamera. S prednje strane se za selfije brine 5 MP kamera.

Telefon uz klasičnu podršku za 4G i Bluetooth 4.2 ,donosi i bočni čitač otiska prsta koji se nalazi na tipki za paljenje telefona i radi brzo i responzivno.

 

TCL native 4

Ukupno se radi o potetnom starter telefonu koji će s osmojezgrenim procesorom bez problema vrtjeti Android Go operativni sustav. U entry-level paketu dobit ćete i osnovne biometrijske mogućnosti, mrežnu povezivost te vrlo solidni set kamera. Sve to dolazi uz iznimno pristupačnu cijenu od ispod 700 kuna.

 

 

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

TCL 205: Zašto baš ovaj starter telefon - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.