Samsung Galaxy Watch5

Samsung Galaxy Watch5

Laka odluka

Ako želite lagan svakodnevni pametni sat, teško je promašiti sa Samsungovom ponudom, pogotovo ako ste već u njihovom ekosustavu.


Ovaj Samsungov sat pronašao se u svojevrsnoj mid-range ponudi kategorije pametnih gadgeta. Suptilnim, a opet prepoznatljivim dizajnom lako se uklapa na svaku ruku, pogotovo jer dolazi u dvije veličine što odabir čini lakšim. Dok poboljšanja nad prošlom generacijom možda nisu očita na prvu, dovoljno su značajna da preporučimo ovaj model, pogotovo jer se često može naći na akcijama po raznim trgovinama, pa čak i dobiti kao poklon uz novi mobitel.

Na test smo dobili veći model dijagonale zaslona 1,4 inča, a postoji i manji, sa zaslonom 1,2 inča dijagonale. Naš model ima 44,4 x 43,3 x 9,8 mm sa svega 33,5 grama. Prednja strana, odnosno lice sata u ovoj verziji dobiva safirno staklo za zaštitu od ogrebotina te bi - osim ako ga ne očešete o zid - trebao dulje vrijeme ostati očuvan. Staklo leži u razini okvira, što je neka srednja razina osiguranja od grebanja i padova. Okvir sata zadržava prepoznatljiv dizajn te je i dalje napravljen od aluminija koji ga čini vrlo laganim, no morali bismo pripaziti ako želimo izbjeći ogrebotine. Na okviru se jedini značajni detalji nalaze na desnoj strani sata, a riječ je o dva gumba za kontrolu samog sata te o rupici za mikrofon između njih. Na samom dnu ruba s lijeve strane primijetit ćete rupu za zvučnik, što znači da putem sata možete i obavljati pozive. Dolazi u četiri boje: sivoj, crnoj, plavoj i rozoj, no morate provjeriti koja boja dolazi s LTE opcijom prije kupnje.

 

Samsung_Galaxy_Watch5-1-3.jpg

Kao i Pro model: Watch5 verzija ima iste mogućnosti i funkcije, s nešto manjim dimenzijama i baterijom

 

Od hardverskih specifikacija, zaslon ima 450 x 450 piksela što ga čini vrlo oštrim za prikaz svih animacija i detaljnih grafova ili karti. Koristi se Samsungov Super AMOLED koji je lagano čitljiv i na danjem svjetlu, a svjetlina se lako prilagođava ako vam se ne dopadaju automatske postavke. Od hardvera se koristi sada već standardan Exynos W920 čipset dovoljno snažan za sve potrebe sata, a opet dovoljno štedljiv za nekoliko dana rada, ovisno o veličini sata koju odaberete i vašem korištenju. Baterija je na ovom modelu sada 410 mAh, što je solidno povećanje bez mijenjanja veličine sata u usporedbi s prijašnjim modelom. Sat koristi 1,5 GB radne memorije te ima pohranu od 16 GB. Tako dolazimo i do samih senzora. Uz standardne senzore na dnu sata koji mjere otkucaje srca i zasićenost krvi kisikom, kao i uz barometar, akcelerometar i ostale, sat sada ima i senzor za mjerenje temperature površine tijela. Iako su ova mjerenja i pojedinačno zanimljiva, sat ih sakuplja te vam može ponuditi naprednije zaključke kroz svoj softver, poput razine stresa, umora i kvalitete sna. Uz to, prati preko 90 sportova te druge detalje koje možete pregledati na mobitelu. Ovdje su, naravno, i EKG mjerenje te prikaz sastava tijela i praćenje krvnog tlaka. Dok su ovi podaci svakako zanimljivi za praćenje, oni su informativnog, ne medicinskog karaktera.

Sat koristi novu kombinaciju WearOS-a i Samsungovog Tizena te dobivate najbolje od oba svijeta, s jednostavnim kontrolama te pristupom ogromnoj količini aplikacija preko Googleovog dućana. Upravljanje touchscreenom i skrolanje praćenjem ruba zaslona rade vrlo dobro te olakšavaju upravljanje satom. Ukratko, ovo je odličan sat za svakodnevno nošenje i rekreaciju, no nosili bismo i punjač sa sobom ako ga aktivno koristite.

 

Više informacija

  • Model: Watch5
  • Isplativost: Visoka
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android WearOS 3,5
  • Procesor: Exynos W920 dual-core 1.18 GHz Cortex-A55
  • Memorija: 16 GB za pohranu, 1,5 GB radne memorije
  • Ekran: 1,4”, 450 x 450, AMOLED
  • Baterija: 590 mAh, 3 dana
  • Komunikacija: Pozivi, poruke
  • Debljina i masa: 46,5 g
  • Plus: Cijena, tanak i lagan dizajn, bolja otpornost na ogrebotine
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy Watch5

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Watch5 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.