HP predstavio prvi svjetski production-ready sustav za 3D printanje

HP predstavio prvi svjetski production-ready sustav za 3D printanje

Na nedavnoj konferenciji u Americi HP je predstavio prvi komercijalni 3D printer baziran na otvorenoj platformi.

HP je na RAPID-u, najvećoj 3D dodatnoj proizvodnoj konferenciji, predstavio je prvi svjetski komercijalni production-ready 3D sustav za printanje.

Njihovo HP Jet Fusion 3D Printing rješnje dodatno poboljšava dizajniranje, prototip i proizvodnju, pružajući visoku kvalitetu fizičkih dijelova,  do deset puta brže i dvostruko manji trošak u odnosu na sadašnje sustave za 3D printanje. Ono je ujedno i prvi 3D printer koji je kompatibilan s industrijskim standardima.

HP Jet Fusion 3D printer

Ono što je posebno je da se po prvi puta printa funkcionalne dijelove na individualnoj voxel razini. Voxel je u biti 3D ekvivalent 2D piksela u standardnom printanju. Navodi se kako ovo rješenje pruža jednostavniji radni tok i smanjenje troškova za prototipove, ekonomičnost i otvorenu platformu za materijale i softver. Predsjednik HP-ovog 3D poslovanja, Stephen Nigro, izjavio je kako je njihova platforma unikatna po tome što ima pristup za preko 340 milijuna voksela po sekundi, čime postaje iznimno brz u ispisu. Za ovaj sustav dobili su podršku i nekih od najvećih i najpoznatijih kompanija, poput BMW-a, Nikea, Siemensa, Autodeska itd.

HP Jet Fusion 3D printer 2

Kompanija trenutno pruža dva nova 3D printera koja su dizajnirana za brze prototipove i proizvodnju, HP Jet Fusion 3D 3200 i HP Jet Fusion 3D 4200.

Prvi model je stvoren za prototipove, pružajući bolju produktivnost i kapacitet, dok je drugi stvoren za prototipove i kratke potrebe proizvodnje. Uz njih dolazi i HP Jet Fusion 3D Processing Station s bržim hlađenjem i materijalima visoke kvalitete.

Kompanija će zajedno s certificiranim parterima surađivati na stvaranju inovacija materijala i aplikacija za njihov HP Multi Jet Fusion Solution, za smanjenje troškova 3D printanja i bržu adaptaciju 3D printanja. Trenutno stvara i aplikaciju dućana za 3D materijale, surađujući s partnerima poput BASF-a, Evonika itd. Plan im je proširiti svoju otvorenu platformu ekosustava kroz vrijeme.

HP Jet Fusion 3D printer 4

Trenutno primaju narudžbe za printere. HP Jet Fusion 3D 4200 printer očekuje se krajem 2016., dok HP Jet Fusion 3D 3200 Printer u 2017. godini. HP Jet Fusion 3D 3200 ima početnu cijenu od 130 tisuća dolara, dok kompletni sustav i Processing station ima cijenu od 155 tisuća dolara.

HP Jet Fusion 3D printer 3

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP predstavio prvi svjetski production-ready sustav za 3D printanje - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.