Novi alat u Google Chromeu omogućuje vam copy/paste slike zaslona iz videozapisa.

Novi alat u Google Chromeu omogućuje vam copy/paste slike zaslona iz videozapisa.

Učenici, učitelji i entuzijasti koji prate starije televizijske emisije, preglednik Chrome sada ima novu značajku koja olakšava snimanje slika zaslona scena. Google je koristio blog objavu o korisnim alatima za učionice kako bi suptilno najavio mogućnost kopiranja kadra iz videozapisa. Dostupno je u najnovijem izdanju Chromea i bit će dostupno svima tijekom ove tjedna.

Evo kako to radi: pauzirajte video i desnom tipkom miša otvorite izbornik, zatim odaberite opciju „Kopiraj okvir videa“ kada gledate video ugrađen na stranici. Vaš međuspremnik će snimiti screenshot visoke rezolucije i izostaviti dodatke poput naslova videa i gumba za reprodukciju i pauzu, ali ćete ga morati zalijepiti negdje radi sigurnosti prije nego što kopirate sljedeću stvar.

Google ovo predstavlja kao korisno za snimanje okvira za predavanje u učionici. Mogućnost lakog izvoza kadrova koristit će projektima arhiviranja koji uključuju snimanje zaslona povijesnih snimaka i starih TV emisija. Također će pomoći pri objavljivanju priča, jer često idem na velike dužnosti kako bih izvukao screenshot iz videa s odgovarajućom rezolucijom. No, to pretpostavlja da će ova sposobnost na kraju biti dostupna i za YouTube.

Google je ovu značajku lansirao više od tjedan dana nakon što je drugi konkurentni preglednik baziran na Chromiumu napravio isto. Microsoft je istu mogućnost ugradio u Edge preglednik u svojoj najnovijoj nadogradnji. Ima ista ograničenja za snimanje screenshotova kao i Chrome preglednik.

Ako želite kopirati kadar iz videa u svom pregledniku Chrome, provjerite jeste li na najnovijoj verziji M116. To možete provjeriti u Postavkama > O Chromeu; za dodatne pojedinosti. Ja koristim verziju 116.0.5845.141, iako XDA Developers koristi istu verziju i još uvijek nije vidio tu značajku.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi alat u Google Chromeu omogućuje vam copy/paste slike zaslona iz videozapisa. - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.