Meta ukida podršku za prve QUEST naočale krajem travnja

Meta ukida podršku za prve QUEST naočale krajem travnja

Podrška za originalni Oculus Quest headset uskoro će završiti jer je Meta poslala email developerima obavještavajući ih o budućim planovima tvrtke za uređaj.

Forbes je uspio doći do detalja, a prema njihovom izvještaju, tehnološki div će biti strog. Stvarno ne žele da headset ostane u upotrebi.

Developeri imaju do 30. travnja da objave "nadogradnje aplikacija za Quest 1 u Meta Quest trgovini". Nakon tog datuma, ništa neće biti dopušteno da se objavi čak i ako timovi razvijača žele nastaviti pružati podršku korisnicima starijeg modela. Meta će jednostavno blokirati nadogradnju.

Ako je aplikacija dostupna na drugim Quest uređajima, nadogradnja može biti dostupna tim headsetima, ali podrška za Quest 1 će biti odbijena. Nove aplikacije koje se pojave nakon 30. travnja neće biti dostupne u online trgovini, niti će vlasnicima biti dopušteno da ih kupe. Bit će zaglavljene u limbu.

U emailu se dalje navodi da će Meta održavati Quest 1 objavljivanjem "kritičnih popravaka pogrešaka i sigurnosnih zakrpa" do kolovoza ove godine. Nakon završetka ljeta, tvrtka će se rastati s uređajem, označavajući službeni kraj svog prvog glavnog headseta. Korisnici koji žele nastaviti koristiti platformu morat će nadograditi na Quest 2 ili Quest 3.

Amortizacija

Amortizacija Questa 1, koliko god iznenadna izgledala, dolazi već duže vrijeme. Meta je originalno najavila kraj headseta još u siječnju 2023. Nakon toga, počela je periodički gasiti određene značajke. Nadogradnje su se konačno zaustavile, ljudi su izgubili mogućnost stvaranja zabava, i izgubili pristup društvenim aspektima Horizon Home-a.

Meta pretvara Quest 1 u plastičnu ciglu kako bi prekinula podršku bez ikakvog prostora za manevar. Međutim, moguće je da će headset možda vidjeti novi život među nišnim online zajednicama ili platformama poput SideQuesta. Nitko ne sprječava neovisne razvijače da ručno instaliraju aplikacije. Ako planirate pridružiti se tim grupama, imajte na umu da softver koji preuzmete s neovlaštenih izvora može sadržavati zlonamjerne programe. Meta neće doći i spasiti vas. Sami ste.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Meta ukida podršku za prve QUEST naočale krajem travnja - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.