"Top" ažurirao svoju flagship EOS-1D X Mark II kameru

"Top" ažurirao svoju flagship EOS-1D X Mark II kameru

Canon je objavio kako ažurira svoju flagship kameru s 20 MP slikovnim senzorom cijelog okvira.

Novi najavljeni EOS-1D X Mark II ne razlikuje se previše od prethodnika po izgledu, no zato dolazi s puno jačim specifikacijama. Sadrži novi slikovni senzor, poboljšani autofokus i podršku za 4K video. 

Dizjaniran za profesionalce, ova kamera ima isti dizajn kućišta kao i njegovi prethodnici u seriji. Nisu ništa mijenjali zato što je glasnogovornik Canona izjavio da je anketa pokazala kako profesionalni fotografi ne žele nikakve promjene na tijelu kamere od potpune magnezijske legure sa zaštitom protiv prašine i loših vremenskih uvjeta. Touch panel LCD ekran je veličine od 3,2 inča s 1,62 milijuna točaka.

Canon eos 1d X mark II

Što se tiče hardverskih detalja, tu su se stvari promijenile. Tako EOS-1D X Mark II ima podginutu rezoluciju na 20 MP (dok je prethodnik imao 18 MP), a sam senzor ima ISO osjetljivost od 100 do 51200, koja se može i dodatno povećati u proširenom načinu do ISO 409600.
Zahvaljujući blendi i 61 fokusnoj točki fotografi mogu snimati subjekte pri 14 FPS-a. Iako je isti broj točaka kao i kod prošlog modela, ovaj put su one više raspršenije po okviru i svaku od njih moguće je selektirati.

Dolazi s dual Digic 6 slikovnim procesorima i RGB metrom od 360k piksela rezolucije (koja dopušta kameri fokus koristeći prepoznavanje lica kad se snima koristeći optički viewfinder), navodi službena stranica.

Canon eos 1d X mark II 2

Kako bi iskoristio sposobnost bržeg slikanja, potrebna je i brza memorijska kartica. Kamera ima dual slot za kartice; od čega jedna podržava CFast, a druga CompactFlash. Iako je Cfast iste veličine kao i Compact, razlika je u tome što one imaju veću brzinu transfera.
Sama kompanija tvrdi kako tom metodom kamera može snimiti do 170 Raw slika i neograničeni broj JPG slika.

Puno troši bateriju, tako da je kompanija razvila novu bateriju koja ima deset posto bolji kapacitet, u odnosu na prethodnika, 1D X. Podržava i kompatiblnost unatrag sa starijim baterijama, jedino što je onda limitirana na slikanje u 12 FPS-a. Kamera podržava 4K do 60 sličica u sekundi, dok 1080p je moguće snimati i do 120 FPS-a.

Canon eos 1d X mark II 3

Tu je još uključen i GPS i standardni Ethernet port za bežični prijenos. Bit će dostupan u travnju po cijeni od 5.999 američkih dolara (oko 42.447 kn) za samo kućište, dok s bundleom od 64GB CFast karticom i USB čitačem kartice iznosi 6.299 dolara (oko 44.602 kn).
Njegov prethodnik košta 4.599 dolara (oko 32.564 kn) na Amazonu.

Našu recenziju njihovog EOS 7D Mark II fotoaparata može pročitati ovdje.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.