MWC 2016: HP se vraća na tržište smartfona s Elite X3

MWC 2016: HP se vraća na tržište smartfona s Elite X3

Iako je njegov Palm eksperiment prije par godina propao, HP je objavio Elite X3 smartfon kojim se vraćaju na tržište smartfona.

Njihov novi smartfon, Elite X3, dolazi s vrhunskim specifikacijama, kao što su Snapdragon 820 SoC (2,15 GHz na četiri jezgre), Adreno 530 GPU i 4 GB RAM-a. Posjeduje AMOLED ekran od 5,96 inča i rezoluciju od 2560 x 1440, dok je za zaštitu zaslužan Corning Gorilla Glass 4.

HP elite X3

Ugrađeno mu je 64 GB eMMC interne memorije, koja je proširiva do 2 TB preko microSD slota. Prednja kamera ima 8 MP, dok je stražnja 16 MP. Baterija ima kapacitet od 4,150 mAh. Od ostalih detalja tu su skeniranje oka i otisak prsta na stražnjem dijelu.

Tijelo ekrana izrađeno je od polikarbonata, s manjom dozom metala za izdržljivost. Prednje zvučnike prilgaodio je Bang i Olufsen, a ima i tri integrirana omnidirekcijska mikrofona. Dolazi s FIPS 140-2 kriptografijom i enkripcijom, te IP67 certifkatom za otpornost na vodu i prašinu. Od konekcija podržava 4G LTE-A, 802.11a/b/g/n/ac (2x2), Wi-Fi/BT 4.0 LE combo (Miracast podržan) i NFC.

HP elite X3 2

Elite X3 koristi Windows Continuum opciju koja omogućava da se mobitel koristi kao zamjena za računalo. HP ide i dalje, pružajući HP Workspace, koja daje korisniku pristup virtualiziranim aplikacijama na novom uređaju. Uz to, pružaju i neke dodatke.

Tako imaju Desk Dock i Mobile Extender. Prvi uključuje DisplayPort, dva USB-A i jedan USB-C port i žičani Ethernet port.

Mobile Extender je 12,5-inčni ekran koji se bežično spaja s Elite X3 kako bi ponudio sličnost rada kao na prijenosniku.

Kompanija navodi kako se ovaj Windows 10 smartfon može koristiti kao pravi prijenosnik i desktop računalo. Fokusiran je na poslovni sektor.

HP Elite x3 Lead docks 3

Kompanija je izjavila kako će biti dostupan ovo ljeto, ne navodeći točan datum niti cijenu.

Na MWC eventu objavljen je i povratak na tržište od strane Nokije.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MWC 2016: HP se vraća na tržište smartfona s Elite X3 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.