EVGA debitira sa svojim prvim gaming prijenosnikom

EVGA debitira sa svojim prvim gaming prijenosnikom

Kompanija je odlučila upustiti se u tržište prijenosnika sa svojim prvim SC17 gaming prijenosnikom poveće cijene.

EVGA je kompanija koja je kod nas poznata po svojim grafičkim karticama i napajanjima. Sada predstavljaju svoj prvi napravljeni gaming prijenosnik pod imenom SC17 koji dolazi s četverojezgrenim Intel Core i7-6820HK procesorom koji se može overclockati. Bazni takt mu iznosi 2,7 GHz, a zahvaljujući otključanom množitelju može se podići na 3,8 GHz.

Ekran od 17,3 inča ima Ultra HD rezoluciju, dok je za grafiku zaslužna GeForce GTX 980M sa 8 GB GDDR5 memorije. Radna memorija pak iznosi 32 GB DDR4 memorije. Nude se prekonfigurirane opcije koje korisnik može izabrati, a putem BIOS-a može se dodatno tweakati komponente. U slučaju pogreške, može se resetirati na početno defaultno stanje.

EVGA SC17 GP 2

Za pitanje pohrane, tu je Samsung 256GB M.2 NVMe PCI-E SSD i 1TB 7200RPM SATA 6G.

Od ostalih detalja, tu su još i tanak dizajn koji iznosi 1,05 inča, overclock on the fly putem posebnih tipki i web kamera s Full HD rezolucijom.
Putem kompanijine PrecisionX Mobile aplikacije korisnik može namještati različite opcije prijenosnika poput overclocking profila i isključivanje osvjetljenja prijenosnika i tipkovnice.

Posjeduje i jedan HDMI i dva mini DisplayPort porta. Težina mu iznosi 3,69 kg. Informacije o bateriji i kapacitetu nisu objavljene.

EVGA SC17 GP 3

Za sada je dostupan putem prednarudžbe, s početkom dostave ovaj mjesec. Trenutno za područje Europe postoje jedino njemačke i francuske verzije tipkovnica, dok će britanski model kasnije doći.

Na određeno vrijeme uz kupovinu dobiva se i besplatni EVGA X10 gaming miš. Što se tiče cijene, ona je poprilično visoka, viša čak i od popularnog Alienwarea. Iznosi 3199 eura (oko 24.187 kn), što je više od tisuću od Alienwarea.

Naš usporedni test gaming laptopa možete pročitati u broju koji je upravo izašao (br. 241).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

EVGA debitira sa svojim prvim gaming prijenosnikom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.