Testirali smo Coolpad Cool S1 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Testirali smo Coolpad Cool S1

Testirali smo Coolpad Cool S1

Coolpad je sa Cool S1 ušao u područje u kojem suvereno vladaju poznati brandovi, ali i brandovi koji se već nekoliko godina probijaju prema vrhu.

Već duže vrijeme je Coolpad prisutan među top 10 proizvođača mobitela u svijetu, po isporučenim količinama pa je bilo i očekivano da uđu u segment najjačih telefona na tržištu. Za to je potrebno imati vrhunske komponente ugrađene u vrhunski izrađeno kućište sa stabilnim operativnim sustavom koji je popeglan i nema nikakvih štucanja u radu.

Ipak, treba vam i još nešto, što će biti cool, a sve prethodno nabrojano pronašli smo u Coolpadu Cool S1. Nabrojat ćemo samo neke od hardverskih karakteristika: 6 GB RAM-a, 64 i 128 GB interne memorije, jak baterija od čak 4070 mAh, 16-megapikselna kamera iz Sonyja, a šlag na kraju je Harman Kardon pojačalo ugrađeno u telefon te njihove slušalice.

coolpad cool s1 1

Krenimo upravo od zvuka: na telefonu smo pokrenuli nekoliko pjesama, u velikom prostoru, a zvuk se glasno preko dva zvučnika (jedan na vrhu prednje strane telefona i drugi na donjoj bočnoj strani iza desnih perforacija) ravnomjerno širio po prostoru. Zvučna slika je vrlo široka, uz bogatu reprodukciju svih tonova (niskih, srednjih, visokih), zvuk se ne raspada niti kad je poglašnjen na najjačem nivou. Odlično!

Izrada telefona zaslužuje čistu peticu – naprijed je 5,5-inčni fullHD ekran zaštićen s Gorilla staklom, a na stražnjoj i bočnoj strani se nalazi anonizirani aluminij. Kućište može izdržati pad s visine od 1,8 metara i neće se razbiti. Telefon izgleda premium u crnoj boji s crnim tipkama, spojevi su besprijekorno izvedeni, ali kad vidite crnu boju kućišta sa tipkama u zlatnoj boji te rubovima leće kamere i senzora otiska prsta također u zlatnoj boji, uz decentan stil i nenametljivu debljinu zlatne linije ostat ćete sigurno oduševljeni. Zlatna boja dio je limitirane verzije Coolpada Cool S1.

coolpad cool s1 2

Sve spomenuto pokreće Snapdragon čipset 821 te niti u tom dijelu Cool S1 ne razočarava, ali najveći benefit za korisnike predstavlja ovo: radna (RAM) memorija od 6 GB dolazi u obje verzije telefona, bez obzira odabrali verziju sa 64 ili 128 GB interne memorije!

coolpad cool s1 3

Odajemo pohvalu Coolpadu za ovaj potez jer mnogi proizvođači uglavnom zakidaju korisnike kad uzmu slabiju verziju telefona (s manje interne memorije). Na Antutu testu Coolpad Cool S1 dobio je 160.385 bodova tako da je sve ugrađeno u telefon dobro povezano s Androidom 6.0 koji će biti nadogradiv na verziju 7.0.

Više na Mobil.hr.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Testirali smo Coolpad Cool S1 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.