AMD Radeon RX Vega službeno otkrivena

AMD Radeon RX Vega službeno otkrivena

Nakon dugog čekanja AMD napokon spreman pustiti u prodaju novu Vega seriju grafičkih kartica.

Uoči današnje objave RX Vega linije grafičkih kartica od AMDa, procurile su gotovo sve informacije o Radeon flagship ponudi koja se sastoji od tri različite kartice. Rx Vega 64 je najjača te dolazi u dvije varijante. Brža će imati vodeno hlađenje s brzinom jezgre do 1677MHz, a ona sa klasičnim hlađenjem ispušnim zrakom će kucati brzinom od 1546MHz. Obje imaju 4096 Stream procesora, 8 GB HBM2 memorije te će gutati 350W halđenjem na vodu, a 300W na zrak.

big radeon rx vega specs.jpg

RX Vega 56 je malo slabija verzija sa 3584 procesora, 1471MHz radnim taktom, 8 GB HBM2 memorije te će gutati 210W. Zadnja najavljena je RX Vega Nano koja bi trebala zamjeniti R9 Nano iz 2015. Nakratko je prikazana na AMDovom eventu od strane direktora marketinga Chris Hooka, te je jedan primjerak dodjeljen Tim Sweeneyu, osnivaču Epic Gamesa. O samoj kartici očekujemo više informacija u narednom danima.

RX Nano 2

Kartice bi trebale biti konkurencija Nvidijinim GTX 1070 i GTX 1080. I dok Vega 64 nije jača od GTX 1080, AMD ističe viši minimalni framerate u igrama s karticom na vodeno hlađenje kao ključnu prednost nad Nvidiom.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD Radeon RX Vega službeno otkrivena - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.