Asus predstavio Sabertooth 990FX R3.0 matičnu ploču - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Asus predstavio Sabertooth 990FX R3.0 matičnu ploču

Asus predstavio Sabertooth 990FX R3.0 matičnu ploču

Nova ATX matična ploča od Asusa napravljena je primarno za AMD CPU entuzijaste.

TUF Sabertooth 990FX R3.0 dolazi s njihovom Aura RGB opcijom osvjetljenja, koja pruža potpunu RGB kontrolu za što efektniji vizualni izgled ploče. Uz samo osvjetljenje omogućeno je i nekoliko načina osvjetljenja, kao što su raspon boja (prolaze kroz raspon duginih boja), glazbeni efekt (pulsira prema ritmu) itd. 

SafeSlot tehnologija ojačava PCIe slot, sprječavajući moguća oštećenja zbog težine grafičkih kartica. Inspirirano oklopnim cockpitom, ploča ima i pet QLED indikatora koji pokazivaju rad i moguće lokacije kvara na ploči (DRAM, VGA, CPU, Boot i PWR). Sabertooth 990FX R3.0 zaštićuje konekcijske portove sa snažnim štitom, a ponuđena je čak i mogućnost dodatnog ventilatora od 40 mm koji, prema riječima kompanije, omogućuje redukcije topline i do 11 stupnjeva.

Sabertooth 990FX R3.0 4

PCB je dizajniran u digitalno gun-metal sivoj boji za upečatljivi pomalo vojni look. Pružena je i podrška za Type-C USB sučelje, što znači da je moguće spojiti periferiju i puniti ju u isto vrijeme. Maksimalna brzina transfera navedena je 10 Gbps, što je dvostruko više nego USB 3.0. Osim jednog Type-C porta tu je i tri USB 3.1 Type-A porta.

Ugrađeni Intel Gigabit Ethernet zaštićen je TUF LANGuardom, inovacijom vojne klase koja integrira naprednu tehnologiju signalnih spojeva i vrhunskih kondenzatora, štiteći ploču od udara groma do statičkog elektriciteta. TUF komponente na ploči osiguravaju veću izdržljivost i kvalitetu ploče.

Sabertooth 990FX R3.0

Čipset matične ploče je AMD 990FX/SB950 podržavajući AMD AM3+ FX/Phenom II/Athlon II/Sempron 100 seriju procesora. Memorija mu je stavljena na četiri DIMM slota do 32 GB. Podržava Nvidijin 3-way SLI i AMD-ov 3-way CrossFireX za više grafičkih kartica. Nalazi se i jedan M.2 Socket 3 slot za ugradnja SSD-a u M.2 formatu te pet SATA 6 Gb/s portova s podrškom za RAID 0, 1, 5 i 10. Omogućeno je tri PCIe 2.0 x16, jedan PCIe 2.0 x16 i dva PCIe 2.0 x1 ekspanzijska slota.

Uključen je i Thermal Radar 2 softver koji dopušta kontrolu ventilatora na Asusovoj grafičkoj kartici i onih u kućištu. Putem njega može se pratiti temperatura ploče i drugih elemenata u pravom vremenu. Pruženo je pet godina jamstva uz ovu ploču.

Sabertooth 990FX R3 3

Trenutno nema informacija o dostupnosti ili cijeni, no s obzirom na vrhunske kvalitete za očekivati je da će biti i poveća cijena.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asus predstavio Sabertooth 990FX R3.0 matičnu ploču - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.