Garmin Epix Pro

Garmin Epix Pro

Kruna ponude

Pro modeli flagship satova od Garmina donose nove senzore s mogućnostima kojima možete odmah pristupiti, ali i onima koje su tek u dolasku.

Pro modeli Garmin satova često predstavljaju međuverziju unutar generacije, s nekoliko ekstra detalja za nove korisnike, no generalno ne ciljaju kupce trenutne generacije da nadograde. Epix linija satova prati Garminovu Fenix liniju u hodu, s jednim bitnim detaljem u kojem se razlikuju, a to je tehnologija zaslona.

Trenutno tako imamo sedmu generaciju Fenix satova, jednaku kao druga generacija Epix linije, a samim time oba modela imaju i Pro verzije, od kojih testiramo novi veliki 51 mm Epix model. Ovi satovi predstavljaju vrh tehnološke ponude u Garminovom portfelju, kao i softverskih nadogradnji koje će se s vremenom naći i u drugim satovima u ponudi. Imajte na umu da većinu mogućnosti dobivaju i starije, ne-Pro verzije satova. Jedina razlika je u nekim ekskluzivnim licima sata za Pro modele.

Velika novost kod Epix linije u Pro modelima je da sada dolaze u tri veličine, baš kao i Fenix serija - u veličinama od 51 mm, 47 mm i 42 mm - što nudi opcije velikom broju korisnika. Kada pričamo o veličinama sata, glavni utjecaj ima na dijagonalu zaslona i u konačnici na trajanje baterije. Također se dijele na modele sa safirnim staklom ili one sa standardnom Gorilla Glass zaštitom. Naš model koristi Gorilla Glass, a dizajnom je okvir ipak oko milimetra viši od samog stakla tako da će ga barem zaštititi kod stavljanja sata na ravne površine. Dok je sat svakako otporan na grebanje, ako ga želite bez ijedne ogrebotine, savjetujemo da ga ne izlažete kamenju i pijesku koji staklu najlakše nanose male ogrebotine.

 

garmin-epix-pro.jpg

Elevate v5: najnoviji je Garminov senzor za praćenje tjelesnog stanja s puno više LED lampica koje osiguravaju točno mjerenje i u izazovnim situacijama poput naglijih pokreta

 

Okvir je u našem slučaju crne boje, no dolazi u više opcija. Glavni detalj je u nehrđajućem čeliku koji u ovoj izvedbi dodaje masu satu, a prekriva prednju i stražnju stranu, dok su rubovi od polimera ojačanih vlaknima koji satu daju iznimnu čvrstoću, no pokušavaju umanjiti utjecaj na ukupnu masu, kao i omogućiti rad raznim bežičnim komunikacijama.

Dok su AMOLED zasloni Garminovim satovima omogućili upravljanje pomoću touchscreena, Garmin i dalje u top modelima zadržava klasičnu navigaciju u obliku pet gumba raspoređenih po rubu sata. S lijeve strane imamo tri gumba kojima navigiramo kroz menije i opcije, s nekoliko dodatnih funkcija koje dobivate dugim držanjem gumba.

S desne strane imamo dva dodatna gumba od kojih je gornji „glavni“ te omogućuje startanje sportova i mjerenja te općenito služi za potvrdu selekcije. Donji gumb vraća korisnika jedan meni unazad. Stražnja strana koristi većinu čelika, s klasičnim Garminovim utorom za punjenje sata žicom.

U centru stražnje strane krije se potpuno novi Elevate v5 senzor koji dodaje veći broj LED žarulja za preciznije mjerenje dok ste u pokretu. Omogućuje mjerenje broja otkucaja srca na zapešću, nudi upozorenja u slučaju nepravilnosti, mjeri disanje, stres, spavanje, tempo disanja, sada prepoznaje i drijemanje, ima senzor temperature kože, a tu je i praćenje ženskog zdravlja.

Nudi vam i podatke poput Body Battery opcije koja vam daje razinu tjelesne energije sa savjetima za odmor. Daje vam jutarnje izvješće o stanju vašeg tijela, savjete o treninzima ili odmaranju, broju katova koje prehodate, prijeđenu udaljenost, kadencu, potrošene kalorije i druge detalje koji se mjere svake sekunde.

Ovdje smo samo zagrebli s općenitim funkcijama koje još nisu specifične za neke sportove, no dovoljno je reći da broj mogućnosti postaje iznimno granularan, te se niti ne očekuje da svatko sve prati, no ako imate specifične ciljeve vježbanja, Garmin vam s Epix Pro satom svakako može pomoći u njihovu ostvarivanju jer za neke ima i virtualnog trenera, kao i video materijale na satu koji demonstriraju kako pravilno odrađivati vježbe.

Spomenimo još samo zaslon sata. Riječ je o 1,4” AMOLED zaslonu rezolucije 454 x 454 piksela, što je i glavna razlika od Fenix linije. Dok ovaj zaslon svakako troši više energije dok je upaljen za razliku od Fenixa čiji su podaci uvijek vidljivi na dobrom svjetlu, Epixov AMOLED zaslon omogućuje puno detaljniji prikaz s višom rezolucijom koji ne samo da je atraktivniji, nego može prikazati i puno više podataka.

To se najbolje vidi na kartama, pa će oni koji ih koriste na satu itekako biti zadovoljni novom Epix serijom. Što se baterije tiče, ovaj najveći model ima i najveću bateriju. Trajanje baterije uvelike ovisi o načinu korištenja i aktivnosti korisnika, no u generalnim specifikacijama, ako zaslon ostavite da se sam gasi dok u njega ne gledate, možete očekivati do mjesec dana rada na jednom punjenju.

Paljenjem Always-On funkcije zaslona koja uvijek pokazuje pojednostavljenu verziju lica sata, očekujte trajanje jedne baterije do oko 11 dana. Dok satovi generalno nemaju vrlo brzo punjenje, Garmin je na ovim modelima ubrzao punjenje tako da ga u potpunosti možete napuniti za oko sat vremena.

Još jedna novost u Epix ponudi je lampica koja je nedavno došla u najveći Fenix 7X sat. Lampica je na prednjem rubu sata i dolična je pomoć u mraku. No, osim standardnog svjetla, u opcijama dobivate puno više. Naime, može svijetliti i crveno kako biste manje smetali drugima u kampu, a u opcijama možete aktivirati i jedan od velikog broja bljeskanja, bilo da na sebe želite privući pozornost ili upozoriti druge u prometu gdje se nalazite.

Lampice sada dolaze u svim veličinama Epix Pro i Fenix Pro satova. Kod rekreacije, imajte na umu samo da ovaj sat ima impresivnih 98 grama u najvećoj izvedbi, što bi za neke sportove poput trčanja korisnicima mogao biti problem. No, kod duljeg korištenja, može vam prikazati vašu spremnost za vježbanje, status vježbanja, HRV status, akutni i kronični napor, koliko vježbate aerobno, a koliko anaerobno, savjetuje vam koliko trebate odmarati za optimalne rezultate i daje brojne druge dodatne opcije za specifične vježbe. Sve to možete još proširiti u Garminovoj Connect aplikaciji.

 

0CF0F02A-B505-4C9B-8D74-3DB6A788F35C.jpg

Veliki ekran: visoke rezolucije nova je stavka u Garminovoj ponudi, no smatramo da je pravi pogodak za većinu situacija

 

Screenshot_20240221_152800_Connect.jpg

Još više podataka: poput vertikalne oscilacije pomoći će da u trčanju optimizirate potrošnju energije pokazujući vam ako previše “skakućete”

 

Screenshot_20240221_152809_Connect.jpg

... i još malo ekstra:  Screenshot podataka koje vam aplikacija Garmina nudi za jedno kraće jutarnje trčanje zauzeo bi gotovo cijelu stranicu u nekoliko stupaca

 

KLIKNITE ZA KOMPLETAN USPOREDNI TEST PAMETNIH SATOVA: PROLJEĆE 2024

NOVA GENERACIJA POBJEDNIKA

Dok čekamo sljedeću „veliku stvar“ u tehnologiji pametnih satova, pogledajmo koja su sve unaprjeđenja postigli razni proizvođači u zadnjoj godini.

Više informacija

  • Model: Epix Pro
  • Proizvođač: Garmin
  • Operativni sustav: Garmin OS
  • Ekran: 1,4”, 454 x 454 piksela, AMOLED
  • Baterija: od 11 do 30 dana
  • Debljina i masa: 98 grama s remenom
  • Ustupitelj i cijena: Garmin 999,99 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin Epix Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Epix Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.