Garmin Forerunner 265

Garmin Forerunner 265

Priprema, pozor, start!

Sat od Garmina specifično dizajniran za trčanje korisnicima donosi pregršt mogućnosti u solidnom paketu i u ovoj mid-range izvedbi koja će zadovoljiti većinu rekreativaca.

AMOLED zaslon je glavna novost na ovom Forerunner modelu, jer se od Forerunnera 255 najviše po tome razlikuje, s par softverskih nadogradnji. Zasloni koje Garmin tradicionalno koristi i dalje se mogu naći na njihovim modernim satovima te nude neupitan benefit boljeg trajanja baterije, no najbolji su za one koji ih primarno koriste vani, na danjem svjetlu. Prednost AMOLED zaslona, s druge strane, je u rezoluciji koja omogućuje prikaz puno više podataka na satu. Imajte na umu da Garmin nudi i nešto jači Forerunner 965 koji osim premium materijala izrade, dolazi s većom baterijom i nekoliko specifičnih funkcija kojima prati vaš napredak, a glavna razlika je puna implementacija karata na satu i razne funkcije koje uz nju dolaze. Pričali smo puno o implementaciji softvera i performansama sata, a s obzirom da Garmin ima vlastiti OS na satu i pažljiv je oko toga kakve aplikacije se na satu mogu vrtjeti, omogućuje dugo trajanje baterije zahvaljujući niskoj potrošnji lakog sustava.

Krenimo tako od samog zaslona. Zaštićen Gorilla Glass 3 staklom, ekran je otporan na ogrebotine i udarce. Staklo štiti AMOLED zaslon koji ima dijagonalu 1,3” s rezolucijom od 416 x 416 piksela, što mu daje daleko bolju čitljivost u usporedbi s klasičnim Garminovim zaslonima. Svjetlina ekrana zadovoljava u velikoj većini uvjeta, no na direktnom podnevnom suncu vjerojatno ćete ga morati pogledati u sjeni ruke za jasno očitanje. Od ovog sata se očekuje da radi u standardnom načinu, odnosno da se zaslon gasi kada sat ne gledate. Tada u prosjeku baterija traje do 13 dana. U stilu ostalih pametnih satova, možete ga koristiti i s Always-On funkcijom koja će imati uvijek upaljeno pojednostavljeno lice sata, no tada prosječno trajanje baterije pada na do pet dana između punjenja.

Okvir sata je napravljen od „polimera ojačanog vlaknima“ što mu daje težinu od svega 47 grama i generalno neće predstavljati nikakav problem kod sportova poput trčanja, na koje je na kraju i fokusiran. Garmin se ponosi brojem podataka koje prati i koje vam može prikazati u raznim oblicima te koje možete pratiti kroz vrijeme za vidljiva poboljšanja, ili pak da primijetite kada ste naišli na prepreku u napretku kako biste ju pokušali prijeći. Za to, sat dobiva nove funkcije poput Statusa treniranja, Spremnosti za trening, Tjelesne baterije i Garmin trenera. Ove funkcije sakupljaju vrijednosti i s vremenom će vam moći ponuditi vrlo kvalitetne savjete o stanju vašeg treniranja, pa i kada je vrijeme za odmor. Također, s Garminovim virtualnim trenerom možete optimizirati svoj trening ili probati nešto novo, s dnevnim savjetima o treniranju.

Čar Garminovog sata, pa i onog fokusiranog na trčanje, je da podržava ogroman broj disciplina i treninga koje će rijetki sve koristiti, no ono što vama treba vjerojatno ćete naći na ovome satu, a to uključuje i velik broj ostalih sportova.

 

garmin-FR-265.jpg

Elevate v4: senzor prati vaše otkucaje srca kontinuirano dok je upaljen, zasićenost krvi kisikom, korake, disanje, kvalitetu sna i niz drugih podataka

 

KLIKNITE ZA KOMPLETAN USPOREDNI TEST PAMETNIH SATOVA: PROLJEĆE 2024

NOVA GENERACIJA POBJEDNIKA

Dok čekamo sljedeću „veliku stvar“ u tehnologiji pametnih satova, pogledajmo koja su sve unaprjeđenja postigli razni proizvođači u zadnjoj godini.

Više informacija

  • Model: Forerunner 265
  • Proizvođač: Garmin
  • Operativni sustav: Garmin OS
  • Ekran: 1,3”, 416 x 416 p, AMOLED
  • Baterija: od 5 do 13 dana
  • Debljina i masa: 47 grama
  • Ustupitelj i cijena: Garmin 499,99 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin Forerunner 265

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Forerunner 265 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.