Huawei Watch GT 4 – 46 mm

Huawei Watch GT 4 – 46 mm

Siguran odabir

Kod satova općenito, dizajn često igra bitnu ulogu, a Huaweijev klasičan pristup donosi laku odluku, pogotovo kada dobivate i dugo trajanje baterije.

Huawei GT serija napravljena je s vrlo „lakim“ zatvorenim sustavom koji omogućuje rad s manje resursa i samim time omogućuje impresivno trajanje baterije za sat s AMOLED zaslonom. GT 4 daleko je napredniji od početnih modela, no zadržava originalni cilj trajanja baterije, nudeći korisnicima funkcije koje se najčešće koriste, a to je dućan s velikim brojem besplatnih i plaćenih lica satova te brojne fitness funkcije kakve se od pametnog sata očekuju. Ono što nema jest podrška za aplikacije trećih strana, što uključuje i „custom“ lica za sat koja nisu u njihovom dućanu. Ipak, Huawei citira preko 25.000 raznih lica koje možete nabaviti, tako da izbora ne nedostaje.

Bitni detalji nisu se puno mijenjali, a dobivate i dalje vrlo velik zaslon na 46 mm varijanti koju imamo na testu. Riječ je o AMOLED zaslonu rezolucije 466 x 466 piksela i dijagonale 1,43 inča koji ima dovoljno snage da bude čitljiv danju, iako ne obara rekorde u svjetlini. Na test smo dobili tri modela koji predstavljaju razne opcije dizajna za koje se možete odlučiti, no osim boje, izgled im je isti. Dok je rub oko stakla okruglog klasičnog dizajna, samo tijelo prati izgled osmerokuta sa zaglađenim kutovima, a po nama daje elegantan izgled pametnom satu koji je danas rijetko implementiran.

 

huawei-gt-4.jpg

Senzor: koji se koristi straga ostaje isti kao  i na GT3 modelu, no prikupljeni podaci se koriste na nove načine za dobivanje većeg broja detalja korištenja

 

Remeni s kojima dolazi se razlikuju ovisno o verziji, od čeličnog, preko klasičnog gumenog do zelenog koji s vanjske strane koristi mrežasti najlon, a s unutarnje strane je gumiran za bolji osjećaj na ruci. Dopao nam se jer daje malo boje i samom satu. Imajte na umu da satovi koriste klasični 22 mm prihvat za remene, pa ih nije teško kasnije personalizirati.

Uz sat dobivate i bežični punjač za koji trebate klasičan USB-A utor, a može se lako puniti i povezivanjem na računalo. Punjenje traje oko sat vremena, no zato dobivate bateriju koja bez problema može trajati i do tjedan dana, ovisno o vašem načinu korištenja sata, trajanju rada i intenzitetu AMOLED zaslona, korištenju GPS-a, itd. No, svakako očekujte višestruko dulju bateriju od većine konkurentnih satova. Isključivanjem Always-on zaslona možete postići i do 12 dana trajanja baterije, pogotovo ako vježbate u teretani i ne koristite GPS.

Uz to, podržava i 5 ATM, odnosno do 50 metara dubine, no nije predviđen za ronjenje, te se očekuje korištenje samo u neslanim vodama. Za navigaciju, sat ima pristup GPS (L1+L5), GLONASS, BDS, GALILEO i QZSS sustavima što u prijevodu znači brzo pronalaženje i solidnu preciznost gdje god se na planeti našli, no ako zalutate među zgrade, ipak očekujte gubitak preciznosti, kao i kod svih sličnih trackera.

Od senzora, sat prati vaše otkucaje srca, SpO2, spavanje, stres i temperaturu kože, a s tim podacima može vam ponuditi dodatnu vrijednost kroz dulje praćenje vašeg napretka i zdravstvenih navika, što uključuje i menstrualne cikluse. Sve to Huawei stavlja pod svoj TruSeen 5.5+ sustav s osam senzora na poleđini sata. Kada govorimo o praćenju sportova, ovaj sat dolazi s impresivnom listom od preko 100 treninga koji se mogu pratiti.

Sportski fokus sata vidi se i u tome da donji desni gumb služi ekskluzivno kao kratica za pokretanje praćenja sportova, a dobivate listu s najpopularnijim sportovima pri vrhu. Mi smo sat isprobali s trčanjem na otvorenom i rezultati su bili vrlo blizu drugih koje smo testirali, tako da ne odmiče od njih, već se kao rekreativac možete osloniti na prikazane podatke koje prati.

 

Screenshot_20240209_115930_Huawei-Health.jpg

Prikaz: vježbanja se ovdje također fokusira na zone otkucaja srca, a četiri ekstremna brijega na grafu se podudaraju s napornim serijama čučnja koje smo odradili

 

Screenshot_20240209_120551_Huawei-Health.jpg

Zapisi: svakodnevnog kretanja lako su dostupni u Huawei Health aplikaciji, gdje ćete lako moći prenijeti podatke u sustave treće strane kao što je popularna Strava

 

KLIKNITE ZA KOMPLETAN USPOREDNI TEST PAMETNIH SATOVA: PROLJEĆE 2024

NOVA GENERACIJA POBJEDNIKA

Dok čekamo sljedeću „veliku stvar“ u tehnologiji pametnih satova, pogledajmo koja su sve unaprjeđenja postigli razni proizvođači u zadnjoj godini.

Više informacija

  • Model: Watch GT 4
  • Proizvođač: Huawei
  • Operativni sustav: HarmonyOS 4.0
  • Ekran: 1,43”, 466 x 466 p, AMOLED
  • Baterija: 524 mAh, od 4 do 14 dana
  • Debljina i masa: 48 grama
  • Ustupitelj i cijena: Huawei 279,99 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei Watch GT 4 – 46 mm

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei Watch GT 4 – 46 mm - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.