Samsung Galaxy Watch6 - 40 mm

Samsung Galaxy Watch6 - 40 mm

Poliranjem do savršenstva

Samsung je s Watch6 satovima nastavio raditi na dizajnu i iskustvu korištenja, a Googleov Play Store uvelike pomaže kod broja dostupnih aplikacija.

Ova serija satova, kao i većina tržišta, nije donijela puno novih funkcija kada je riječ o biometriji, no Samsung se fokusirao na druge aspekte sata. Rezultat su vrlo atraktivni „standardni“ Watch6 modeli koji donose velike i svijetle zaslone kao fokus, s različitim kućištima za različite korisnike.

Galaxy Watch6 zauzima više moderan dizajn koji naginje sportskoj publici jer je fizički manji i lakši za nošenje tijekom rekreacije. To se postiglo korištenjem aluminija za kućište, kao i minimalističkog dizajna popularnog kod pametnih satova. Model koji smo testirali spada u manju kategoriju s promjerom od 40 mm, dok je na tržištu još i veći primjerak s 44 mm promjerom.

Sprijeda odmah primjećujemo pravilni dizajn koji je vizualno sačinjen od dvije komponente. Sat ima crno kućište nalik valjku s ravnim staklom koje samo malo viri iz kućišta. Riječ je o safirnom staklu koje uvelike smanjuje šansu za malim ogrebotinama kod svakodnevnog korištenja sata, no činjenica da je staklo najviša točka sata znači da je njime lako „ožuljati“ okolinu kojom prolazite.

Imajte na umu da su materijali poput finog pijeska ili kamena najgora kombinacija sa staklom. Dizajnerski odvojeni dio je držač remena koji obgrljuje sat, a kako smo rekli, ovdje se radi o matiranom aluminiju. Od gumbi imamo samo dva s desne strane, a služe za pomoć u navigaciji, kod kontrole mjerenja rekreacije i kod računanja tjelesne kompozicije. Dodatnu funkcionalnost kod navigacije pruža rub oko zaslona gdje kružnim pokretom po rubu možete scrollati po menijima i opcijama sata za bržu navigaciju.

 

samsung-watch6.jpg

Stražnja strana: ima Samsung BioActive senzor koji mjeri brzinu otkucaja srca, EKG, analizu sastava tijela i temperaturu kože

 

Sam zaslon u ovoj manjoj verziji ima i dalje poveću dijagonalu od 1.3” s rezolucijom od 432 x 432 piksela, a koristi se Samsungova Super AMOLED tehnologija. Omogućuje zaslonu svjetlinu do čak 2.000 nitsa u specifičnim situacijama pod jakim svjetlom kako bi zaslon bio čitak bez obzira na uvjete u kojima se nalazite. Ove specifikacije sat čine jednim od najboljih u omjeru dimenzija zaslona i kućišta, a to vrijedi i za veći model. Stražnja strana sata ima isti Samsungov BioActive senzor kao i u prijašnjoj generaciji. Od ostalih senzora tu su akcelerometar, barometar, žiroskop, kompas i senzor svjetla za rad zaslona. Dobivate 2 GB radne memorije i 16 GB pohrane što je dovoljno za više aplikacija, kao i spremanje glazbe s, primjerice, Spotifyja kako biste mogli slušati glazbu sa sata kada na njega spojite slušalice. Ova opcija pogotovo je dobra sa verzijom sata koja ima i LTE modem te dobivate pristup internetu s eSIM karticom. Sat kao bazu koristi WearOS od Googlea, no koristi se Samsungov OneUI, a cijela priča napravljena je u suradnji Samsunga i Googlea te po nama predstavlja najbolju implementaciju sustava do sada. Jednostavan je za korištenje, brzo dolazite do željenih opcija te je moguće instalirati more aplikacija s Google Play dućana. Ovaj model je odličan za one koji žele svakodnevni sat s laganim treninzima, koji korisniku neće smetati za vrijeme vježbe.

 

Samsung-Watch6-1.jpg

Vodootpornost:  Svakako pročitajte upute oko korištenja sata u blizini vode. Ovaj model vodootporan je pod oznakom 5 ATM

KLIKNITE ZA KOMPLETAN USPOREDNI TEST PAMETNIH SATOVA: PROLJEĆE 2024

NOVA GENERACIJA POBJEDNIKA

Dok čekamo sljedeću „veliku stvar“ u tehnologiji pametnih satova, pogledajmo koja su sve unaprjeđenja postigli razni proizvođači u zadnjoj godini.

Više informacija

  • Model: Galaxy Watch6
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: WearOS 4, OneUI 5
  • Ekran: 1,3”, 416 x 416 p, AMOLED
  • Baterija: od 1 do 2 dana (300 mAh)
  • Debljina i masa: 37 grama
  • Ustupitelj i cijena: Samsung 319,00 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy Watch6 - 40 mm

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Watch6 - 40 mm - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.